Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άνοιξε ο δρόμος για νέα εκθεσιακά προϊόντα στη Λάρισα

Επεκτείνεται η μεταξύ τους συνεργασία, μετά την 11η Πανελλήνια Έκθεση «Agrothessaly»

Επιτυχημένη ήταν η πρώτη Αgrothessaly που συνδιοργάνωσαν τον περασμένο Μάρτιο η ΔΕΘ-Helexpo και ο δήμος Λαρισαίων, καθώς υπολογίζεται ότι έπεσαν πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ στην περιοχή. Ή έκθεση έβαλε τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη και ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για διοργάνωση εντός του 2018 ενός νέου εκθεσιακού γεγονότος σε ανοιχτό χώρο για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Τα απολογιστικά στοιχεία της έκθεσης παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Λάρισας παρουσία εκπροσώπων του τύπου από τη Θεσσαλονίκη και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Όπως επισημάνθηκε οι επισκέπτες στην Αgrothessaly τετραπλασιάστηκαν, οι εκθέτες τριπλασιάστηκαν ενώ ο εκθεσιακός χώρος διπλασιάστηκε. Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo παρέδωσε στον δήμαρχο Λαρισαίων επιταγή 50.000 ευρώ η οποία απορρέει από την προγραμματική συμφωνία καθώς τη διαχείριση των εσόδων από τη διοργάνωση είχε ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με επιτροπή του δήμου.

 "Είμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι ή έκθεση θα πήγαινε καλά αλλά τελικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και έβαλε τη Λάρισα στον εκθεσιακό χάρτη με πολύ θετικές επιπτώσεις για την οικονομία μας", τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ενώ επισήμανε ότι "αυτό το αναπτυξιακό γεγονός μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον".

"Αυτή ή περιφερειακή έκθεση από ερωτηματικό πήγε κατευθείαν στο αστέρι", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Αgrothessaly θα έχει μεγάλη παρουσία στην προσεχή Αgrotica ενώ πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις για διοργάνωση και άλλων προϊόντων στην πόλη. Τα γεγονότα αυτά σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του εκθεσιακού φορέα, κ. Αλέξη Τσαξιρλή, θα είναι είτε εκθεσιακά είτε θεματικά. Ήδη όπως αναφέρθηκε παραπάνω σχεδιάζεται νέο εκθεσιακό γεγονός που θα αφορά τον πρωτογενή τομέα και πιθανόν να διοργανωθεί στο πάρκο Αλκαζαρ, όπου φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά το χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του δήμου Λαρισαίων κ Παναγιώτης Νταής είπε ότι ο δήμος ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μόχλευσης για την περιοχή και τους κατοίκους. Τονίστηκε ακόμη ότι μετά το 2019 η Αgrothessaly αναμένεται να συμπεριληφθεί στη λίστα των εγκεκριμένων γεγονότων της UFI.

Ακόμη επισημάνθηκε ότι η μελέτη για την επένδυση ύψους 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση της σκεπαστής αγοράς Νεάπολης προκειμένου να μετατραπεί σε κλειστό εκθεσιακό κέντρο, βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό και "τα σχέδια τα υλικά και ή τεχνοτροπία να είναι ιδιαίτερα". Σημειώνεται ότι η επόμενη Agrothessaly θα διοργανωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου του 2019.

Μαρία Κουζούφη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ