Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χρήση αερίου: Απαραίτητος ο έγκαιρος έλεγχος και η σωστή συντήρηση

Όσο πέφτει η θερμοκρασία αυξάνονται οι ανάγκες

Για την ανάγκη έγκαιρου ελέγχου και σωστής συντήρησης των συσκευών φυσικού αερίου προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τα μέγιστα οφέλη από τη χρήση του, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ειδικός τεχνικός και συντηρητής συσκευών φυσικού αερίου Γιάννης Κοντομήτρος. 

Τα τεράστια προβλήματα που παρατηρήθηκαν πέρσι από την βαρυχειμωνιά έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της συντήρησης στα μηχανήματα. Ο κ. Κοντομήτρος επισήμανε τις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνει ο χρήστης φυσικού αερίου για να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Για τις μονάδες που τοποθετήθηκαν, κακώς, εξωτερικά, καλό είναι να γίνει έλεγχος των μονώσεων, όπου υπάρχει κάτι φθαρμένο να αντικατασταθεί, γιατί αν σταματήσει η κυκλοφορία του νερού στις σωληνώσεις, είναι εύκολο μετά να παγώσουν όλα», τόνισε ο ειδικός τεχνικός. «Αυτό που συναντάμε συνήθως είναι τις σωληνώσεις να περνούν έξω από το σπίτι γιατί δεν θέλει να τις βλέπει η νοικοκυρά. Ωστόσο οι εξωτερικές σωληνώσεις θέλουν καλή μόνωση ή να τοποθετηθούν εσωτερικά, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια», συμπλήρωσε.

«Πριν από όλα αυτά θα πρέπει να έχει γίνει μία συντήρηση του λέβητα. Σωστό είναι η συντήρηση να γίνεται μετά το τέλος του χειμώνα και όχι τώρα το φθινόπωρο που συνηθίζουν όλοι, για να υπάρχει χρόνος να γίνει σωστή επισκευή.

Ο λέβητας έχει περίπου 10 έως πολύ 15 χρόνια ζωής. Στη 10ετία πάνω πρέπει να έχουν υπόψη τους οι καταναλωτές ότι θα έχουν ένα έξοδο, να αλλάξουν το λέβητα. Μία βαριά επισκευή στα δέκα χρόνια δεν συμφέρει, καλύτερα να τον αντικαταστήσουν με νέο λέβητα .

Σε περίπτωση παγωνιάς, καλό είναι να λειτουργεί συνεχώς ο λέβητας, όσο δουλεύει, το νερό παραμένει καυτό και δεν μπορούν να παγώσουν οι σωληνώσεις. Πριν κοιμηθούμε το βράδυ ας αφήσουμε ελάχιστα το νερό σε μία βρύση να τρέχει ελάχιστα, και αυτό αποτρέπει το ενδεχόμενο να παγώσει.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»