Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Απεργία 24 ωρών σε όλα τα Μέσα σήμερα

Τι αναφέρει η ΕΣΗΕΜΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα Μέσα για την Πέμπτη 14/12/2017, συμμετέχοντας στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει στις 06:00 την Πέμπτη 14/12 και θα λήξει την ίδια ώρα την Παρασκευή 15/12. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι  δημοσιογράφοι, διεκδικούν:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Η κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους διαπιστευμένους συναδέλφους, ωστόσο δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ δημοσίευση κατά τις ώρες που έχει προκηρυχθεί η απεργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα