Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΣΘ: Βανδαλισμοί καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος, κάνοντας λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης στο ιστορικό κέντρο

Επιστολή προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Φώτιο Δομζαρίδη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας την ανησυχία των μελών του για την έλλειψη μέτρων αστυνόμευσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που διατηρεί κοσμηματοπωλείο στην οδό Τσιμισκή, δέχθηκε βανδαλισμό στη βιτρίνα του καταστήματός του, στην οποία έγραψαν συνθήματα με σπρέι, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ιδιαίτερα σε μέρες διενέργειας πορειών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τα φαινόμενα βίας είναι αυξημένα και έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν παραβατικές ενέργειες από ομάδες διαδηλωτών, γεγονός που κάθε φορά εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας τόσο των καταστηματαρχών όσο και των πολιτών, οι οποίοι νιώθουν έρμαια σε τέτοιου είδους ξεσπάσματα.

Παρακαλούμε για την αυστηρότερη αστυνόμευση σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ώστε να αποτρέπονται οι παράνομες και εγκληματικές πράξεις που πραγματοποιούνται λόγω της έλλειψης υπεράσπισης των επιχειρηματιών και των πολιτών.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα ξεκινά το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στα καταστήματα, δεδομένου ότι καταβάλλονται και τα δώρα των εργαζομένων. Όπως γνωρίζετε, τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών είναι ιδιαίτερα αυξημένα μια τέτοια χρονική περίοδο.

Ζητούμε την συνδρομή της αστυνομίας με συνεχείς εικοσιτετράωρες περιπολίες, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα ληστειών και διαρρήξεων σε εμπορικά καταστήματα, τα οποία γίνονται εύκολη λεία των κακοποιών και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας για οποιαδήποτε προβλήματα ανακύπτουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέγκας: Η νέα διοίκηση διολισθαίνει σε ένα αυταρχικό μονοπρόσωπο μοντέλο εξουσίας
«Κανένας επί της ουσίας αντίλογος, πόσω μάλλον διάλογος από την πλευρά τους, καμία έκπληξη από την πλευρά μας» αναφέρει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Για...
Πέγκας: Η νέα διοίκηση διολισθαίνει σε ένα αυταρχικό μονοπρόσωπο μοντέλο εξουσίας