Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δείτε ΦΩΤΟ από ζημιές σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών

Ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων για την 24ωρη γενική απεργία. Οι κοσμηματοπώλες με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αγανάκτησή τους, ενώ για το ζήτημα έχουν ζητήσει από τις Αρχές περισσότερη αστυνόμευση τόσο ο ΕΣΘ, όσο και το ΒΕΘ.

Πιο αναλυτικά οι κοσμηματοπώλες αναφέρουν «Την οργή και την αγανάκτηση των κοσμηματοπωλών της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η κατ'  επανάληψη απαράδεκτη συμπεριφορά αναρχικών, οι οποίοι γράφουν συνθήματα στις προθήκες των καταστημάτων τους κατά διάρκεια διαδηλώσεων.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και εχθές όταν μία χούφτα άνθρωποι, κατά τη διάρκεια πορείας με αφορμή την πανελλαδική 24ωρη απεργία, έβαψαν με σπρέι κοσμηματοπωλεία επί των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, τα οποία σημειωτέον, δεν είχαν γλιτώσει από τη μανία αντιεξουσιαστών  και κατά το παρελθόν.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους κοσμηματοπώλες είναι η απουσία της αστυνομίας όταν γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης.

«Υπάρχει θέμα ασφάλειας, δεν γίνεται να κλείνουμε τα μάτια και να συμβιβαζόμαστε με τα φαινόμενα ανομίας» σχολιάζει ο πρόεδρος  του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών  Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης επισημαίνοντας πως «στην ήδη λαβωμένη αγορά της πόλης προστίθενται και άλλα προβλήματα που θα μπορούσαν, αν η πολιτεία ήταν παρούσα, να μην υφίστανται».

«Κάποια στιγμή η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της  και να ενδιαφερθεί για την ασφάλεια των πολιτών. Χρειάζονται λύσεις σοβαρές, ολοκληρωμένες και αποφασιστικές που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα για ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε από τις Αρχές με τη δέουσα σοβαρότητα» καταλήγει ο κ. Καλπακίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ