15

OCT
2018

Βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έρχεται γερμανική εταιρεία με 60 νέες θέσεις εργασίας

12 Jan 201822.18


Με την επισήμανση ότι η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη στο προφίλ της χώρας αποκαθίσταται με σταθερά βήματα, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει στον ορίζοντα της την πραγματική οικονομία και να θέσει σε προτεραιότητα τη μείωση της υπερφορολόγησης, υποδέχθηκε τις εταιρίες – μέλη Β. Ελλάδος και το 2018, η διοίκηση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση, που πραγματοποίησε απόψε, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Στέφανος Τζιρίτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους προσκεκλημένους του φορέα, σημείωσε ότι για την Ελλάδα το 2017 υπήρξε- σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές- έτος σχετικής πολιτικής και οικονομικής νηνεμίας και αναφέρθηκε στους θετικούς οικονομικούς δείκτες (ΑΕΠ +1,3%,τουρισμός +10,05%,βιομηχανική παραγωγή +4,4%, εξαγωγές +15,5%, όγκος οικοδομικής δραστηριότητας +15%.). Όμως, όπως επεσήμανε ο κ. Τζιρίτης: «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται.»

Ο κ. Τζιρίτης ανακοίνωσε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ότι μία γερμανική εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφέρει περισσότερες από 60 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, υπογράμμισε τις θετικές, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είπε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι επενδύσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορούν να επανατοποθετήσουν στρατηγικά την πόλη και την περιοχή στο διεθνή χάρτη.

Αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τόνισε ότι και για το 2018 εστιάζει τη δράση του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει για τη νέα χρονιά πέντε επιχειρηματικές αποστολές από και προς την Γερμανία στους τομείς: των ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και τρεις μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και του Αραβικού Κόλπου. Παράλληλα, στηρίζοντας ενεργά τους πέντε βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας (Τουρισμός, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Υπηρεσίες και ICT - Τεχνολογία) λειτουργεί ως πύλη εξωστρέφειας, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να δικτυωθούν μέσα από ένα παγκόσμιο δίκτυο Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, που αποτελείται από 130 γραφεία σε 90 χώρες και διαθέτει 45.000 μέλη.

Στην Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι, μεταξύ αυτών τα μέλη Β. Ελλάδος, καθώς και προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Από σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πού θα κυμανθεί η τιμή του

Οικονομία15 Oct 201809.50

Θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών 

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση για εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201801.14

Η ελληνική εταιρεία που βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές start-up


Τζόκερ: Κληρώνει 6,5 εκατ. ευρώ στις 18/10 – «Πεντάρι» στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201800.49

Τζακ – ποτ στην κλήρωση της Κυριακής (14/10)


«Πριμοδότηση» επιχειρήσεων για 10.000 νέες θέσεις εργασίας – Έως 1.600€ μισθός

Οικονομία13 Oct 201815.23

Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για 12 μήνες σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου

Αυξημένες οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Οικονομία12 Oct 201818.30

Αξιοσημείωτη μείωση κατά 128.661 σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των οφειλετών


Το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Οικονομία12 Oct 201817.40

Γνωρίστε τις εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα


Εντός Νοεμβρίου η αξιολόγηση αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Οικονομία12 Oct 201817.10

Συνολικά υποβλήθηκαν 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης

ΜασούτηςMediterranean Cosmos
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αγνοούν οι Έλληνες το νέο σύστημα οικογενειακού γιατρού

δείτε το τεύχος

7243


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία