Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

H Φέτα κάλεσε το πρώτο SOS... από την Ελασσόνα!

Ψήφισμα πολιτών για την προστασία της –Να κατοχυρωθεί η ΠΟΠ Φέτα

«Ψήφισμα Πολιτών» με το οποίο καλούνται οι βουλευτές να καταψηφίσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τον Καναδά και τις χώρες της Ν. Αφρικής εφόσον δεν κατοχυρώνουν την ΠΟΠ Φέτα, εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου μετά το πέρας της σύσκεψης με θέμα «οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας» που έγινε στο δημαρχείο Ελασσόνας, καθώς και της Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με θέμα «Κτηνοτροφία και δυνατότητες Βελτίωσης της αξίας των προϊόντων της».

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και να συνυπογράφουν το ψήφισμα στον ιστότοπο: www.fetasos.gr.

Όσο για τους συμμετέχοντες στις παραπάνω εκδηλώσεις, ενημερώθηκαν και για τη σύσταση του Ομίλου Φίλων Φέτας.

Στη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, η Πανελλήνια Ένωση δημοσιογράφων επαρχιακού τύπου και ο Δήμος Ελλασόνας, ομιλητές ήταν ο Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης  με θέμα: « Γιατί οι Συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής είναι επιζήμιες για τη χώρα μας», ο Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ - Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλ/κων Προϊόντων       Χρήστος Αποστολόπουλος με θέμα: « Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας», το Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΔΙΚΤΥΟΥ Φορέων και πολιτών Θεσσαλίας, STOP TTIP, CETA, TISAΓεώργιος Εμμανουήλ  με θέμα: «Ο αγώνας της υπεράσπισης της Π.Ο.Π Φέτας» και ο Πρόεδρος της ΕΖΕ καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Ζέρβας με θέμα: « Η σημασία της φέτας, για την Ελληνική Αιγοπροβατοτροφία».

Τη συζήτηση συντόνισαν οι Δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ Αιμονιώτη Ειρήνη και  Απόστολος Βάλλας.

Παρεμβάσεις υπέρ της ΠΟΠ φέτας έκαναν ο βουλευτής Λάρισας της Ενωσης Κεντρώων Κατσιαντώνης Γ. και ο βουλευτής Ιωαννίνων του Σύριζα Καραγιάννης Ι., οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Ηπείρου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Κτηνοτρόφων και Τυροκόμων, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Νώτης Μαριάς και ο κύριος Θανάσης Πετράκος από την ΛΑΕ.

Παράλληλα συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων παραγωγικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων από όλη την χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ