Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΠΣΕ και ΣΕΒΕ για εξωστρέφεια

Κοινές πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας

Την ανάληψη δέσμης κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας προβλέπει το πρωτόκολλο συνεργασίας, που υπέγραψαν σήμερα ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Κυριάκος Λουφάκης. Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου πρόκειται -μεταξύ άλλων- να εκπονηθούν μελέτες και έρευνες αγοράς σε επιλεγμένες χώρες και κλάδους, ώστε να διερευνηθούν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ενώ θα παρακολουθείται συστηματικά και η εξαγωγιμότητα των προϊόντων της Περιφέρειας.

«Σήμερα δεν κόβουμε καμία κορδέλα, δεν εγκαινιάζουμε καινούργια πολιτική. Γιορτάζουμε ακόμη μια σημαντική συμφωνία, τηρώντας όλα αυτά που συμφωνήσαμε με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Να σταθούμε δίπλα τους και να δημιουργήσουμε ισχυρή ομάδα, για να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που θα ξεκολλήσει από τη μιζέρια και την οικονομική κρίση. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε και ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδρομή της. Αυτή η συμφωνία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος είναι η σφραγίδα της πολιτικής και της στρατηγικής της ομάδας, που λέει ότι ανάπτυξη σημαίνει να πηγαίνεις εσύ στον κόσμο και όχι να περιμένεις τον κόσμο να έρθει σε σένα» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, σημείωσε πως πεποίθηση του ΣΕΒΕ είναι ότι η έξοδος από την κρίση συνδέεται με την απόκτηση πλούτου από το εξωτερικό, δηλαδή από τις εξαγωγές. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές Περιφέρειες όσον αφορά στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ, οι εξαγωγές της για το 2016 ανήλθαν στο ποσό του 1,0 δισ. ευρώ. Παράλληλα αποτελεί την 5η πιο εξαγωγική Περιφέρεια της Ελλάδας, με πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ το διάστημα 2012-2016 η συνολική μεταβολή της εξαγωγικής της επίδοσης ήταν θετική κατά 3%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ