Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόγραμμα κατάρτισης για 3.000 ανέργους από τον ΣΕΠΕ

«Η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες να γίνουν μία βιομηχανία» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου

Πρόγραμμα για την κατάρτιση και αξιοποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων 3.000 ανέργων, ηλικίας 18-24 ετών υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Αναστάσιος Τζήκας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 fm".

Ο κ. Τζήκας είπε ότι "η Ελλάδα έχει απίστευτα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πρέπει η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες να γίνουν μία βιομηχανία για τη χώρα και ο ΣΕΠΕ, θέλει να παίξει ρόλο όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες στην κοινωνία και στους ανέργους για αυτό υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα με το Υπουργείο Εργασίας".

Ο ίδιος είπε ότι στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος άνεργοι, ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών και θα εκπαιδευτούν στις ειδικότητες, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician), Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist), Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist), Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer) και Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist).

Ο κ. Τζήκας ανέφερε ότι η διαδικασία είναι απλή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα διαρκεί 380 ώρες, 120 θεωρία και 260 πρακτική, και η επιδότηση είναι 1.471,60 ευρώ μικτά, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η τεχνολογία είναι μια ανάγκη για όλους και τα νέα παιδιά πρέπει να επενδύσουν και να ασχοληθούν με τις νέες τεχνολογίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ