Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διασταυρώσεις για ανασφάλιστα οχήματα ξεκινά η ΑΑΔΕ

Μέχρι πότε έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες τους για να τα ασφαλίσουν

Προθεσμία έως το τέλος Μαρτίου έχουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να τα ασφαλίσουν, καθώς στη συνέχεια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προγραμματίζει να προχωρήσει στην πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ με την οποία γνωστοποιεί ότι κάθε χρόνο θα διενεργεί τουλάχιστον δύο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες που θα εντοπιστούν να μην έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις. Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ., 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ. και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κ.εκ. και άνω.

Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνέταξαν αναλυτικό οδηγό με 13 Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τους πολίτες προκειμένου να γνωρίζουν πλήρως τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τα ανασφάλιστα οχήματα, ώστε να αποτραπεί ο εντοπισμός, ως ανασφάλιστων, οχημάτων σε μια σειρά περιπτώσεων. Μετά την πάροδο 30 ημερών από την δημοσίευση του Οδηγού αυτού, θα διενεργηθεί η πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα για το έτος 2018 όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ.

Ο Πληροφοριακός Οδηγός έχει τη μορφή συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων (FAQ) και αφορά τόσο τους κατόχους οχημάτων, οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήρια ανασφάλιστου οχήματος κατά τον διασταυρωτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την 06.06.2017, όσο και εκείνους που, ενώ δεν έλαβαν ειδοποιητήρια στο πλαίσιο της πρώτης διασταύρωσης, γνωρίζουν ότι εμπίπτουν σε μια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στον Οδηγό και θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να μην εντοπιστούν ως ανασφάλιστα τα οχήματά τους κατά τους επόμενους διασταυρωτικούς ελέγχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός