Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

8 καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις στον διαγωνισμό «The Squeeze»

Θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και τα πλάνα τους επί σκηνής

Αφιερωμένος στη γυναικεία επιχειρηματικότητα θα είναι ο 12ος διαγωνισμός «The Squeeze», που διοργανώνουν αύριο, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Orange Grove και η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας στο πλαίσιο του ρόλου των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αύριο στην έδρα του Orange Grove στην Αθήνα (Λ.Βασ. Κωνσταντίνου 5-7 )οχτώ υποψήφιοι θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και τα πλάνα τους επί σκηνής, σε ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο από επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, καθώς και ένα διεθνές πάνελ κριτών. Οι δύο νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ ο πρώτος και 10.000 ευρώ ο δεύτερος.

Με αφορμή τη συγκυρία ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Orange Grove επισημαίνει πως είναι ευκαιρία «να στρέψουμε το βλέμμα σε εκείνες τις νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες το μυστικό της επιτυχίας του "κρύβει" μια γυναίκα και να γιορτάσουμε την επιτυχία στη γυναικεία επιχειρηματικότητα». Για τον σκοπό αυτό, την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα αποτελέσουν καταξιωμένες γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεχωρίζουν για την επαγγελματική τους επιτυχία και το διεθνές τους κύρος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες που θα αναδείξουν τους φετινούς νικητές θα είναι:

- Gigi Wang, Industry Fellow, Sutardja Center for Entrepreneurship, UC Berkeley; Managing Partner, MG-Team, LLC

- Monica Dodi, Co-Founder and Managing Director, Women?s Venture Capital Fund

- Ηρώ Αθανασίου, π. EVP and Managing Director Unilever Greece & Cyprus

- Μυρτώ Παπαθάνου, Partner, Metavallon VC

Σημειώνεται πως τον διαγωνισμό «The Squeeze» θα πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Ολλανδός παρουσιαστής της εκδήλωσης, δημοσιογράφος και ιδρυτής της Franke Kramer Innovations, Γιαν Φράνκε (Jan Franke).

Το Orange Grove, διεθνές φυτώριο και χώρος εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2012 ως πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα και διοργανώνει για 12η χρονιά τον διαγωνισμό «The Squeeze», που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», που στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά της Ελλάδας. Τον διαγωνισμό για startups διοργανώνει κάθε τρίμηνο το Orange Grove.

Ο διαγωνισμός «The Squeeze» είναι ανοιχτός προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη, με εγγραφή στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://orangegrove-the-squeeze.eventbrite.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά
«Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου της οικογένειας
Παίρνουν διαζύγιο Πρίγκιπας Νικόλαος και Πριγκίπισσα Τατιάνα 14 χρόνια μετά