Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 σερβικών και 150 ελληνικών εταιρειών και επιχειρήσεων

Νέο ρεύμα ελληνικών επενδύσεων στη Σερβία φιλοδοξεί να εκκινήσει το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με όχημα διοργανώσεις όπως το σημερινό Φόρουμ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 σερβικών και 150 ελληνικών εταιρειών και επιχειρήσεων και με εκατοντάδες, ήδη κλεισμένα, επιχειρηματικά ραντεβού. Οπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σίμος Τσομώκος, «το επιμελητήριό μας προσπαθεί να δημιουργήσει νέο ρεύμα ελληνικών επενδύσεων».

Το επιχειρηματικό Φόρουμ διοργανώνουν το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας, το "Enterprise Greece" και το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για επενδύσεις, Στέργιος Πιτσιόρλας κ.ά.

Αισιόδοξος ότι στα επόμενα χρόνια οι διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, θα παρουσιάσουν ανάπτυξη, εμφανίστηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Α΄ της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, Χαράλαμπος Κουναλάκης, καθώς οι συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με τον Έλληνα διπλωμάτη , στο Ελληνοσερβικό Φόρουμ θα συμμετάσχουν σημαντικά ονόματα της επιχειρηματικής κοινότητας της Σερβίας.

Οπως είπε, ήδη έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του σε υψηλό επίπεδο ο όμιλος Delta Holding (σ.σ. ένας όμιλος με σύνολο ενεργητικού περίπου 872 εκατ. ευρώ το 2016 και τζίρο 458 εκατ. το 2017, που απασχολεί 4.300 εργαζομένους και δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης ακινήτων, της μεταποίησης τροφίμων, του agribusiness, ακόμη και των αυτοκινήτων), ενώ άμεσα αναμένεται να "κλείσει" και η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το Φόρουμ στελεχών του επιχειρηματικού ομίλου του M.Kόστιτς (σ.σ. γνωστού για το επενδυτικό ενδιαφέρον του σε ό,τι αφορά ελληνικές επιχειρήσεις). Παράλληλα, μεταξύ των σερβικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ περιλαμβάνεται ο τουριστικός επιχειρηματικός όμιλος Big Blue, που θέλει να "ιχνηλατήσει" την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, αλλά και πρόεδροι επιχειρηματικών φορέων και οργανισμών της Σερβίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της
Η 17χρονη αδερφή της σωριάστηκε λιπόθυμη – Συνελήφθη η μικρότερη αδερφή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία
Αγρίνιο: 15χρονη ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο την ανήλικη αδερφή της