Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία ΥΠΕΞ και ΣΒΒΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στο πλαίσιο του 1ου Ελληνο- Σερβικού Επιχειρηματικού Forum

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία κοινής "Ομάδας Εργασίας", που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και την τόνωση των διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ελληνικών επιχειρήσεων, υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Βράχος, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, στο πλαίσιο του 1ου Ελληνο- Σερβικού Επιχειρηματικού Forum, που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Μιλώντας στο φόρουμ, ο κ. Βράχος τόνισε ότι η εξωστρέφεια περνάει μέσα από την αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας σε τομείς, όπως π.χ. η ενέργεια, τα logistics και οι μεταφορές, θα ενισχύσουν και γεωστρατηγικά τις σχέσεις αλλά και τη θέση των δύο χωρών.

Ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ υπογράμμισε επίσης τη θετική πορεία των οικονομιών της Ελλάδας και της Σερβίας, γεγονός που, όπως είπε, φαίνεται από τις αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής τους ικανότητας, ενώ αναφέρθηκε και στην εξυγίανση του κτηματομεσιτικού τομέα στη χώρα μας, που παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, επισήμανε ότι το ΣΒΒΕ από το 2015 εργάζεται συστηματικά για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με επιχειρηματικούς φορείς των Βαλκανίων, στόχος που προωθείται μέσα από Δίκτυο Επιχειρηματικών Φορέων Χωρών Ν.Α. Ευρώπης.

Το 1ο Ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, γίνεται με διοργάνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Enterprise Greece και του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Στο φόρουμ συμμετέχουν περισσότερες από 80 σερβικές επιχειρήσεις και πάνω από 150 ελληνικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»