23

MAY
2018

Ξεκινά αύριο η 4η Freskon, με 220 εκθέτες από 22 χώρες

Θεσσαλονίκη: 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού... «απογειώνουν» τη Frescon!

25 Apr 201815.30
Με 210 εκθέτες (έναντι 191 το 2017) από 22 χώρες, με εκθεσιακή κάλυψη 11.000 τ.μ., με παρουσία ορισμένων από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης, με 2.500 προγραμματισμένα «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών και με 150 hosted buyers από 31 χώρες ξεκινά αύριο το 4ο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών, Freskon.

Η Freskon θα αποτελέσει σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών και θα μετατρέψει από τις 26 έως τις 28 Απριλίου το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης σε σημείο αναφοράς του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην φετινή έκθεση ξεχωρίζει το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Σταφύλι, που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο συνέδριο για το σταφύλι θα παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις που αφορούν στα θέματα της καλλιέργειας και της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς του σταφυλιού. Μάλιστα, στην ενότητα για το Digital Farming θα γίνει εκτενής αναφορά στις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν την καλλιέργεια του, ενώ θα ανακοινωθούν και όλες οι νέες ποικιλίες σταφυλιού, που υφίστανται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για μία ακόμη χρονιά θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα» το FreshCon Market, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθεί η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο. Το FreshCon Market έχει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες

του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν οι αλυσίδες Μασούτης, Κρητικός, Metro, Χαλκιαδάκης και Discount Markt, από την Βουλγαρία τα λιανεμπορικά δίκτυα Fantastico και Τ-Market, από την Ουκρανία τα σούπερ μάρκετ ATB Market, Brusnichka, Tavria V και Velyka Kyshenya, από την Ρουμανία η Mega Image και από την Λευκορωσία η Dionis. Επίσης, το «παρών» θα δώσει και η κεντρική μονάδα αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών του ομίλου Metro, που εδρεύει στη Βαλένθια της Ισπανίας και εξυπηρετεί 18 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία.

«Η Freskon είναι ένα σημαντικό πολυγεγονός, που με την διεθνοποίηση που έχει καταφέρει, ξεπερνά τα όρια της χώρας. Κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των αυριανών εγκαινίων της έκθεσης. Τόνισε δε πως πλέον, με την τέταρτη διοργάνωσή της, η Freskon έχει τα χαρακτηριστικά ενός θεσμοθετημένου γεγονότος.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της διοργάνωσης, κα Τόνια Νικολαΐδου, σημείωσε πως μέσα από τη Freskon οι ελληνικές εταιρίες μπορούν να αυξήσουν τους προμηθευτές τους και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους, ενώ ανέφερε πως η έκθεση συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη χώρα.

Με τη σειρά του ο εκδότης-διευθυντής του περιοδικού «Φρουτονέα», κ. Παναγιώτης Ορφανός, τόνισε πως η Freskon αρχίζει να εδραιώνεται και οι Έλληνες διακινητές φρούτων και λαχανικών την αγκαλιάζουν. Ανέφερε δε πως η Ελλάδα γίνεται κέντρο τροφοδοσίας φρούτων και λαχανικών σε όλες τις βαλκανικές χώρες. «Όλη η Ευρώπη γυρίζει και κοιτάζει τα ελληνικά φρούτα» είπε χαρακτηριστικά.

Τα εγκαίνια της 4ης Freskon θα πραγματοποιήσει αύριο στις 18:30, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης.

Σημειώνεται ότι με το πέρας της Freskon θα πραγματοποιηθεί συλλογή φρούτων και λαχανικών από την έκθεση, τα οποία θα παραδοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Ισχυρή αύξηση κατά 13,8% στα έσοδα από τον τουρισμό

Οικονομία23 May 201812.00

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο τρίμηνο του έτους

ΓΣΕΕ: Πώς θα αμοιφθούν όσοι εργαστούν την ημέρα του Αγ. Πνεύματος

Οικονομία23 May 201810.30

Διευκρινίσεις από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας

Θεσσαλονίκη: Το ντιλ της εξαγοράς για το Lazart Hotel – Πόσο κόστισε

Οικονομία23 May 201802.20

Νέος ιδιοκτήτης η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ για 25 χρόνια


Θεσσαλονίκη: Νέα επωνυμία για τον ΣΕΒΕ - Αυτό είναι το νέο ΔΣ!

Οικονομία22 May 201817.50

Πότε αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος

Θέρμη: Σε 447 κατοίκους παρείχε υπηρεσίες το Κέντρο Κοινότητας

Οικονομία22 May 201816.20

Με πολλές δράσεις έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο λειτουργίας του


Άρχισαν οι έλεγχοι για την αυθεντικότητα της φέτας

Οικονομία22 May 201816.10

Συνάντηση Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Εξαγωγείς: Ενισχύονται τα ελληνικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οικονομία22 May 201816.00

Κινήθηκαν ανοδικά στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, σημειώνοντας νέο ρεκόρ εξωστρέφειας

Νόμος Κατσέλη: 8+7 αλλαγές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Οικονομία22 May 201815.30

Σε δύο άξονες οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας 

Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του BIOREGIO στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία22 May 201815.00

Ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου για την κυκλική βιο-οικονομία


ΜασούτηςΕΛΠΕhemaplex

Motoshowhelexpo


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Ξαφνικό ενδιαφέρον εταιρείας δίνει ελπίδα ακτοπλοϊκής σύνδεσης και για φέτος

δείτε το τεύχος

7125


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία