19

AUG
2018

Οι ιδιοκτήτες σήμερα στο Λιμάνι και σύσκεψη με φορείς

Οι ιδιοκτήτες με ελικόπτερο στον ΟΛΘ – «Ωραία πόλη η Θεσσαλονίκη» (ΦΩΤΟ)

15 May 201819.24

"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διψά για επενδύσεις", τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον επικεφαλής Terminal Link SAS, Φαρίντ Σαλέμ, ο οποίος συνοδευόμενος από δεκαμελή υψηλόβαθμη αποστολή των νέων επενδυτών, έφθασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για συναντήσεις με παραγωγικός φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και προκειμένου να παρευρεθεί στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.

"Τόνισα από την δική μου πλευρά τι περιμένουνε από το λιμάνι αυτό, το οποίο συνδέεται γεωστρατηγικά με πολλά σημεία του ορίζοντα. Μου έθεσαν ορισμένες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δική μας την πλευρά όπως είναι η οργάνωση της πλοηγικής υπηρεσίας, η σύνδεση με την Εγνατία, η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και η λειτουργία του τελωνείου σε 24ωρη βάση. Τους διαβεβαίωσα ότι θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχουν τέτοιες προσπάθειες", δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο υπουργός επισήμανε ότι εντός του 2018 θα υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργείου Ναυτιλίας για την ενίσχυση της πλοηγικής υπηρεσίας, με την προμήθεια επτά πλοηγίδων και την πρόσληψη 25 μονίμων πλοηγών. "Στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετηθεί ένας επιπλέον μόνιμος πλοηγός και έναν εποχικός - στους πέντε που υπάρχουν - ενώ θα δοθεί και μία πλοηγίδα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει το αίτημα για την 24ωρη απασχόληση των τελωνειακών, αλλά και για την επίσπευση των έργων οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσης.Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι ο κ. Σαλέμ τον διαβεβαίωσε ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα επενδύσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν προαναγγείλει, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού που είναι παλιός.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Terminal Link SAS, θυγατρικής του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM, Φαρίντ Σαλέμ, τόνισε: "Η σημερινή είναι η πρώτη από πολλές επισκέψεις που θα ακολουθήσουν στη Θεσσαλονίκη. Θα προχωρήσουμε με επενδύσεις για να γίνει το λιμάνι και η πόλη, η πραγματική πύλη των Βαλκανίων. Περιμένουμε από την ελληνική πολιτεία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά προχωράμε εμείς πρώτα με τις δικές μας". Τονίζεται, ότι η Τerminal Link SAS, αποτελεί έναν από τους τρεις εταίρους της Κοινοπραξίας που πλέον ελέγχει το 67% της ΟΛΘ A.E.

Ο κ. Σαλέμ, επισήμανε, ακόμα, ότι η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ επιθυμεί καλές σχέσεις και συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, είπε: "έχετε ωραία πόλη, βρίσκεται σε μια σημαντική γεωστρατηγική τοποθεσία. Είναι ωραία να ζεις στη Θεσσαλονίκη".

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τον επικεφαλής της Terminal Link SAS, παρέλαβε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα, μέσω της Belterra, και τον ξενάγησε με ελικόπτερο πάνω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού, ενώ, αργότερα, αναμένεται να του παραθέσει και δείπνο. Από την πλευρά του ο κ. Σαλέμ ανέφερε: "έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας με τον όμιλο Σαββίδη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄ αυτό".

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι η ΠΚΜ έχει δεσμευθεί και προχωρά τη διασύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο, καθώς και τη σύνδεση του λιμανιού οδικώς, με δίκτυο την ενδοχώρα των Βαλκανίων. Είπε, ακόμα, ότι η ΠΚΜ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ, έχει δεσμεύσει κονδύλιο 7 εκατ. ευρώ για την σύνδεση του ΟΛΘ με τον σιδηρόδρομο, ώστε η σύνδεση να φτάσει μέχρι τη βάση του ΣΕΜΠΟ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της για στενή συνεργασία με τον ΟΛΘ, για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιέρας.

"Ήταν μια τυπική και ουσιαστική συνάντηση. Η πρώτη επένδυση θα γίνει με την επέκταση της έκτης προβλήτας για να μπορεί να δέχεται πλοία μέχρι 16 μέτρα βάθος και έχουν στο νου την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η οποία δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το λιμάνι της πόλης. Περιμένουνε με αγωνία και ευχαρίστηση να δούμε τα πρώτα πράγματα να γίνονται", τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Μακάρι να εννοεί όσα είπε, ήταν εξαιρετικά", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης, μεταφέροντας δε και τη δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Σαλέμ, ότι μόλις γίνει η εκβάθυνση του 6ου προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα "πιάνουν", απευθείας, οι γραμμές της CMA CGM, από την Άπω Ανατολή.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ενώ τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, εκπροσώπησε ο Χρήστος Γεωργίου. Παράλληλα, συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη της CMPorts, της κινεζικής επιχείρησης που μετέχει στην Τerminal Link και συγκεκριμένα οι Jingtao Bai, Kong Yim και Jianhui Li, ενώ παρόντες ήταν και τα μέλη διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε, με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Σωτήρη Θεοφάνη.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

ΕΒΕΠ: Η κρίση στην Τουρκία χτυπάει καμπανάκι για το εμπορικό πλεόνασμα

Οικονομία19 Aug 201801.10


Ποιες ελληνικές εταιρίες έχουν επενδύσει στην Τουρκία
Ανάλυση Alpha Bank: Η οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

Οικονομία17 Aug 201819.00

Αν και το ποσοστό της μερικής απασχόλησης σε αυτές παραμένει υψηλό


Οι Έλληνες ταξιδεύουν πλέον περισσότερο - Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Οικονομία17 Aug 201818.10

Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση 

Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους το ΚΕΑ

Οικονομία17 Aug 201817.41

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 

Στα €345,379 δισ. το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στα τέλη Ιουνίου

Οικονομία17 Aug 201816.00

Σύμφωνα με τα τα τριμηνιαία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 

Εξωδικαστικός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

Οικονομία17 Aug 201815.30

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια

Μεγάλη κομπίνα με παράνομες επιστροφές φόρων έστησαν λογιστές

Οικονομία17 Aug 201815.20

Εισέπρατταν τα ποσά εν αγνοία των φορολογουμένων, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. ΠΙτσιλής 

Γ. Πιτσιλής: Μέχρι πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Οικονομία17 Aug 201813.20

Τι είπε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ για τους ελέγχους στις τουριστικές περιοχές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τερματίζει τη συνεργασία της με την Alpha Bank

Οικονομία16 Aug 201817.25

Μετά την απόφαση της τράπεζας να αφήσει χωρίς ΑΤΜ τρία νησιά του ΑιγαίουMediterranean CosmosΜασούτηςBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αυξάνονται τα κρούσματα για τον ιό του δυτικού Νείλου ανά την Ελλάδα

δείτε το τεύχος

7196


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία