23

MAY
2018

Επίσκεψη στον πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της εταιρείας

Η ENI gas e luce στο σταθμό αποσυμπίεσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον Λαγκαδά

17 May 201816.20

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENI gas e luce S.p.A., κ. Alberto Chiarini, ο Διευθυντής Νομικών και Ρυθμιστικών θεμάτων κ. Pietro Galizzi, ο Γενικός Διευθυντής κ. Λεωνίδας Μπακούρας και στελέχη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), επισκέφτηκαν τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της Εταιρείας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος δύναται άμεσα να τροφοδοτήσει την περιοχή με φυσικό αέριο. Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Chiarini συνομίλησε με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Γιάννη Καραγιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεοφάνη Παπά, τoν Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Βενέτη Μπούρα και τον κ. Παντελή Μάνη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Chiarini, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και τα αποτελέσματα της Εταιρείας που επιβεβαιώνονται από την υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας, όπου το 57% του πληθυσμού κάνει ήδη χρήση του Φ.Α. και υπογράμμισε τη δέσμευση της ENI gas e luce να συνεχίσει να στηρίζει το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με στόχο την περαιτέρω επέκταση του δικτύου, καλύπτοντας τα αιτήματα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Chiarini η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, της οποίας η διοίκηση ασκείται από την Eni gas e luce, είναι πρωτοπόρος του ενεργειακού τομέα του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα. Διαθέτοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία, έχει ήδη ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες των εγκαταστάσεων σταθμών αποσυμπίεσης σε δύο Δήμους, Λαγκαδά και Τυρνάβου με γνώμονα πάντα τον ασφαλή εφοδιασμό του δικτύου και την απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου στους καταναλωτές αλλά και την τεχνική επάρκεια των υποδομών φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντός του 2018 πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση επιπλέον 6 σταθμών αποσυμπίεσης για τη σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και είναι έτοιμη με την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου να προχωρήσει στην τροφοδότηση τους με φυσικό αέριο. 

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι, οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου πραγματοποιούνται με τεχνικό-οικονομικά κριτήρια εξασφαλίζοντας την απόδοση τους  προσδίδοντας όφελος στον Τελικό Καταναλωτή διασφαλίζοντας τη διατήρηση της τιμής όσον αφορά τα τιμολόγια διανομής στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Η Εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της ενεργεί σύμφωνα με τα ανωτέρω και θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία ως ηγέτης του Ενεργειακού τομέα του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, δημιουργώντας προοπτικές με καινοτόμες δράσεις, σύγχρονες υποδομές  και πρωτοπόρες τεχνολογίες.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Λαγκαδά, επεσήμανε ότι η τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με φυσικό αέριο θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από ένα οικονομικότερο και οικολογικότερο καύσιμο.

Ο κ. Παππάς τόνισε την υψηλή ικανοποίηση και την αποδοχή των καταναλωτών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κ.Μ. με χρηματοδότηση των έργων κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου ύψους 15 εκατ. από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Μπούρας  και το μέλος του Δ.Σ., κ. Μάνης, επεσήμαναν ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί πρότυπο και συνεχάρησαν την διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλλει, ενώ εξήραν την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία της  με τους εμπλεκόμενους φορείς. Το ιδιαίτερα αξιόλογο έργο που επιτελείται από την Εταιρεία αντανακλάται στο έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για να συνδεθούν με το φυσικό αέριο και στην ικανοποίηση των καταναλωτών. Επιβεβαίωσαν, επίσης, τα θετικά αποτελέσματα της Εταιρείας και έδωσαν έμφαση στις προοπτικές που υπάρχουν στην αγορά του Φυσικού Αερίου με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

Η επόμενη συνάντηση προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Δήμο του Λαγκαδά με σκοπό την τροφοδότηση του δικτύου καθώς υπάρχουν ήδη περισσότερες από 1.000 αιτήσεις που πρόκειται να ενεργοποιηθούν εντός της χειμερινής περιόδου ούτως ώστε οι καταναλωτές να επωφεληθούν από την χρήση του.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Ισχυρή αύξηση κατά 13,8% στα έσοδα από τον τουρισμό

Οικονομία23 May 201812.00

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο τρίμηνο του έτους

ΓΣΕΕ: Πώς θα αμοιφθούν όσοι εργαστούν την ημέρα του Αγ. Πνεύματος

Οικονομία23 May 201810.30

Διευκρινίσεις από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας

Θεσσαλονίκη: Το ντιλ της εξαγοράς για το Lazart Hotel – Πόσο κόστισε

Οικονομία23 May 201802.20

Νέος ιδιοκτήτης η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ για 25 χρόνια


Θεσσαλονίκη: Νέα επωνυμία για τον ΣΕΒΕ - Αυτό είναι το νέο ΔΣ!

Οικονομία22 May 201817.50

Πότε αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος

Θέρμη: Σε 447 κατοίκους παρείχε υπηρεσίες το Κέντρο Κοινότητας

Οικονομία22 May 201816.20

Με πολλές δράσεις έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο λειτουργίας του


Άρχισαν οι έλεγχοι για την αυθεντικότητα της φέτας

Οικονομία22 May 201816.10

Συνάντηση Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Εξαγωγείς: Ενισχύονται τα ελληνικά προϊόντα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οικονομία22 May 201816.00

Κινήθηκαν ανοδικά στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, σημειώνοντας νέο ρεκόρ εξωστρέφειας

Νόμος Κατσέλη: 8+7 αλλαγές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Οικονομία22 May 201815.30

Σε δύο άξονες οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας 

Ολοκληρώθηκε η 3η συνάντηση του BIOREGIO στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία22 May 201815.00

Ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου για την κυκλική βιο-οικονομία


ΜασούτηςΕΛΠΕhemaplex

Motoshowhelexpo


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Ξαφνικό ενδιαφέρον εταιρείας δίνει ελπίδα ακτοπλοϊκής σύνδεσης και για φέτος

δείτε το τεύχος

7125


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία