Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θέρμη: Σε 447 κατοίκους παρείχε υπηρεσίες το Κέντρο Κοινότητας

Με πολλές δράσεις έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο λειτουργίας του ...

Σε τετρακόσιους σαράντα εφτά κατοίκους του δήμου Θέρμης παρείχε τις υπηρεσίες του το Κέντρο Κοινότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο της λειτουργίας του. Οι υπηρεσίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν η πληροφόρηση και ενημέρωση για επιδόματα και προνοιακά προγράμματα, η στήριξη στην αίτηση ή την τροποποίηση αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, η συμβουλευτική σε κοινωνικά θέματα, η ψυχολογική στήριξη σε άτομα και οικογένειες, η διασύνδεση με φορείς κοινωνικής προστασίας, εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας, φορείς προώθησης στην απασχόληση και εργοδότες, διαμεσολάβηση σε ασφαλιστικούς και όχι μόνο φορείς (Δήμοι,Εφορία,ΔΕΗ κλπ.).

Ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση του κοινού, συνεχίστηκε η προσπάθεια αποτύπωσης των αναγκών των κατοίκων του δήμου σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας, όπως επίσης και καταγραφή των τοπικών και περιφερειακών δομών και φορέων, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Κέντρου συναντήθηκε με τα στελέχη 22 δομών τοπικής, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας με στόχο την αμοιβαία ενημέρωση και την εδραίωση συνεργασίας για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα των πολιτών που προσέρχονται και ζητούν τις υπηρεσίες του Κέντρου.

Το Κέντρο Κοινότητας, στην προσπάθειά του να είναι πλήρως καταρτισμένο, όσον αφορά στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, συμμετείχε τον Φεβρουάριο σε τριήμερο σεμινάριο που αφορούσε το "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", το οποίο διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης, τον ίδιο μήνα, τα στελέχη του Κέντρου συμμετείχαν σε συνάντηση φορέων για την έμφυλη βία σε μετανάστες και πρόσφυγες, η οποία διοργανώθηκε από την Μ.Κ.Ο. "Symbiosis".

Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων για την παιδικής προστασίας, η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν τοπικοί και περιφερειακοί φορείς ενασχόλησης με παιδιά, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες άσκησης της παιδικής προστασίας και τους τρόπους με τους οποίους η άσκησή της θα γίνει αποτελεσματικότερη.

Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας του Δήμου Θέρμης, το Κέντρο Κοινότητας μεριμνά για την ενημέρωση του κοινού, με δελτία τύπου, τα οποία ενημερώνουν τους δημότες μας, και όχι μόνο, για θέματα όπως οι εξελίξεις του ΚΕΑ, το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, τα τακτικά και έκτακτα επιδόματα που δίδονται από το κράτος (Κοινωνικό Μέρισμα,Επίδομα πετρελαίου κλπ). Τα άρθρα αυτά διαπιστώθηκε ότι αναδημοσιεύονται από γνωστές ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα πολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδος να επικοινωνούν για πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε, ότι μέσω του Κέντρου Κοινότητας παρέχονται και οι υπηρεσίες του Γραφείου Απασχόλησης του Δήμου, επιδιώκοντας και προσδοκώντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, μέσω των δωρεάν, εξατομικευμένων υπηρεσιών προώθησης στην απασχόληση. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Μέσω της λειτουργίας των Κ.Κ. επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης, στελεχωμένο από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και μία Ψυχολόγο, έκλεισε τον Απρίλιο έξι μήνες λειτουργίας. Με την ενεργή υποστήριξη υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης, κατάφερε από την αρχή της λειτουργίας του να παράσχει οργανωμένες, αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης στελεχώνεται από:

Την Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (συντονίστρια), [email protected] (Εσ. Γραμμή 2)

Την Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, [email protected] (Εσ. Γραμμή 2)

Την Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγος, [email protected] (Εσ. Γραμμή 1)

Την Κακάνη Ελισάβετ, Διοικητική Υπάλληλος, [email protected] (Εσ. Γραμμή 3)

Και είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.

Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη

(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)

Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1)

Email επικοινωνίας: [email protected]

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας