Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι προβλέπει η τροπολογία Σπίρτζη για την ελάχιστη ώρα μίσθωσης Ι.Χ.

Κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Σε συμφωνία με τους θεσμούς κατέληξε η κυβέρνηση σχετικά με τη ρύθμιση για την ελάχιστη ώρα μίσθωσης Ι.Χ. μετά οδηγού. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, το ζήτημα τέθηκε για ακόμη μία, αλλά καταληκτική φορά από τους Θεσμούς. Η αρχική πρόταση των Θεσμών περιελάμβανε, ότι η πρόβλεψη της ελάχιστης χρονικής μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό των τριών ωρών έπρεπε να γίνει μία ώρα για την ηπειρωτική Ελλάδα και να μηδενιστεί για τη Νησιωτική. «Καταλαβαίνετε όλοι τις συνέπειες, επί της ουσίας ακύρωνε το νομικό πλαίσιο που είχαμε στις αστικές μεταφορές» τόνσε ο κ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι ύστερα από διαπραγματεύσεις υπήρξε τελικά σήμερα συμφωνία, η οποία και κατατέθηκε ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Αυτή διατηρεί το τρίωρο σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Για τη νησιωτική Ελλάδα επίσης, διατηρείται το τρίωρο με εξαίρεση τους μήνες από Μάιο έως Αύγουστο που η ελάχιστη ώρα μίσθωσης θα είναι τριάντα λεπτά.

«Οι προβλέψεις που υπάρχουν στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4530/2018 μπορούν να καλύψουν τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την παραβατική συμπεριφορά των ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν και κάποιες ανάγκες τουριστικής κίνησης τους τέσσερις μήνες της τουριστικής περιόδου» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Για μια εξέλιξη που θα φέρει την καταστροφή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν οργανώσεις αρωγής
Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες
Από την ομάδα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, τρεις αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες