Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κυκλάδες – Κρήτη με το πλοίο από 26/6!

Επιβεβαίωση του Typosthes.gr από την Βούλα Πατουλίδου

Η Θεσσαλονίκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις Κυκλάδες και την Κρήτη για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Όπως πρώτοι διαβάσατε στο Typosthes.gr, η ακτοπλοϊκή σύνδεση για Κυκλάδες – Κρήτη έρχεται κυριολεκτικά στο «τελευταία λεπτό» για να αλλάξει τα δεδομένα των επιλογών των Βορειοελλαδιτών. Η σύνδεση ξεκινάει στις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, καλωσορίζοντας τα νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε: “Η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι, σπάει. Μετά τα δρομολόγια για Σποράδες των ταχύπλοων Super Speed και Super Cat της Golden Star Ferries, από τις 26 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, το ιστορικό αξιόπλοο Aqua Blue της εταιρείας SeaJets, επιστρέφοντας πλήρες ανανεωμένο στη Θάλασσα του Αιγαίου, ολοκληρώνει την ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η Μητροπολιτική Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης, δώσανε αέρα στα πανιά μιας ξεχασμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, την οποία επιζητούσαν οι προαναφερόμενοι προορισμοί.

Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αναλάβαμε μια δύσκολη πρωτοβουλία-πρόκληση, που στόχο είχε να προσθέσουμε νέα όπλα στην τουριστική φαρέτρα της Θεσσαλονίκης, ικανοποιώντας τις αυξημένες απαιτήσεις και ανάγκες των τουριστών, των κατοίκων και επισκεπτών της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων προσπαθειών μας, συναντήθηκα με φορείς που μοιραζόμασταν τις ίδιες αγωνίες και σκέψεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας, με αποτέλεσμα την έναρξη των δρομολογίων. Νέος στόχος μας αποτελεί η συνέχιση τους και το χειμώνα.

Καλωσορίζουμε το Aqua Blue στη Θεσσαλονίκη και ευχόμαστε καλοτάξιδα τα δρομολόγιά του!”

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του Typosthes.gr, το πλοίο θα ξεκινάει από Θεσσαλονίκη και θα πιάνει Κυκλάδες, Πάρο, Νάξο, Τήνο, Σαντορίνη, με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και Ι.Χ. ενώ θα έχει και καμπίνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά