Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΟΑΕΔ: Συνολικά 6.260 μαθητές θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές

Κατά το σχολικό έτος 2018-19, για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες

Συνολικά 6.260 μαθητές και μαθήτριες θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), κατά το σχολικό έτος 2018-19, για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1995-2002. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τις 18 Ιουνίου 2018 έως τις 31 Αυγούστου 2018 στις Γραμματείες των 50 επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

H μαθητεία είναι το σύστημα επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους, οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο.

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
«Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;»
ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι