Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σήμερα εκλογή προέδρου Περιφερειακού Επιμελητηρίου

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ο πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας θα εκλεγεί σήμερα, στις αρχαιρεσίες που φιλοξενεί το απόγευμα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στη διαδικασία θα συμμετέχουν τα 31 μέλη του Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου, που έχουν ψηφιστεί για το λόγο αυτό από τα διοικητικά συμβούλια των Επιμελητηρίων τους. Πρόκειται για τους εννέα Προέδρους και 22 μέλη των ΔΣ των εννέα Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν κατά την έναρξη της διαδικασίας, στις 7 το απόγευμα.

Το Συμβούλιο συμπληρώνεται από τους οκτώ αντιπροέδρους, που ορίζονται κατά σειρά, με βάση τον αριθμό των μελών του Επιμελητηρίου τους. Ως μέλη του συμμετέχουν οι 22 εκπρόσωποι των εννέα Επιμελητηρίων.

 Τις εκλογές, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο διενεργεί το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών Επιμελητήριο της Περιφέρειας, που είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 - Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τη δραστηριότητα της Αναπτυξιακής Εταιρίας του ΕΕΘ, ο Μιχάλης Ζορπίδης ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την εκλογή του ως πρώτου προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ