Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Νέα διόδια κι αυξήσεις στις τιμές κάνουν τις πόλεις φυλακές

Γίνεται απαγορευτική η μετακίνηση μεταξύ Θεσσαλονίκης και γύρω νομών, τονίζεται σε ανακοίνωση ...

Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι "νέα διόδια κι αυξήσεις στις τιμές κάνουν τις πόλεις φυλακές".

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει ένα ακόμη άγριο χαράτσι για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Θεσσαλονίκης.

"Σε εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και Ε.Ε., μέσα στο Σεπτέμβρη προβλέπεται να λειτουργήσουν τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Ευόσμου/Ωραιοκάστρου. Ταυτόχρονα, με τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών) στην Ασπροβάλτα, τη Χαλκηδόνα κ.ά. στους επόμενους μήνες, γίνεται απαγορευτική η μετακίνηση μεταξύ Θεσσαλονίκης και γύρω νομών, όσο κι αν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προπαγανδίζουν τις χαμηλές τιμές των νέων διοδίων στο πρώτο διάστημα της λειτουργίας τους. Αυτοδιαψεύδονται άλλωστε με την εφαρμογή των νέων, αυξημένων από 66 έως 150%, τιμών των διοδίων που θα ισχύσουν από την 1η Γενάρη του 2019 σε πολλούς σταθμούς της Εγνατίας Οδού (σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Τσακαλώτος και Σπίρτζης, για την παραχώρησή της σε ιδιώτες), μεταξύ των οποίων και στα διόδια Μαλγάρων, απ' όπου διέρχεται σταθερά και καθημερινά λόγω εργασίας, σπουδών κ.ά., πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων και η τιμή τους θα ανέβει από το 1,20€ στα 3€!!!", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, τα νέα διόδια και οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών τους, όχι μόνο αποτελούν επιπλέον επιβάρυνση για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους γύρω από την πόλη (όπως και κάθε ταξιδιώτη), αλλά επιπλέον θα φέρουν επιβάρυνση του ενδοαστικού δικτύου και θα αυξήσουν τους κινδύνους (ιδίως για τα παιδιά), καθώς φορτηγά και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιχειρούν την αποφυγή τους. "Τα νέα διόδια και οι αυξήσεις αποτελούν απλώς μια εικόνα από το μέλλον των συνεχών μέτρων της "μετα"-μνημονιακής εποχής, η οποία θα διαρκέσει ως το 2060, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με τις αντίστοιχες συνέπειες για την εργατική τάξη", τονίζεται μεταξύ άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι