Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η απάντηση της Media Markt στο αν βάζει λουκέτο στην Ελλάδα

Ανακοίνωση πως θα παραμείνει η εταιρεία

Την απόφασή της να παραμείνει στην ελληνική αγορά καθιστά σαφή με ανακοίνωσή της η Media Markt.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος στον οποίο ανήκει, Media Markt Saturn Retail Group, «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη Media Markt. Η Media Markt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά»

Ο Όμιλος προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποεπένδυση από την Ελλάδα.

Δημοσίευμα των προηγουμένων ημερών υποστήριζε πως «Αν και η οικονομία εμφανίζει –έστω και μικρά– σημάδια ανάκαμψης, ο μητρικός όμιλος της Media Markt, η CECONOMY, φέρεται να θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ζημιογόνες χρήσεις και μη αύξηση των μεριδίων της θυγατρικής της στην Ελλάδα. Ένα από τα σενάρια που φέρεται να εξετάζει είναι η πώληση των δραστηριοτήτων της Media Markt σε άλλη εταιρεία του κλάδου.

Εάν τελικά συμβεί το παραπάνω, τότε η Media Markt θα έρθει να προστεθεί στον κατάλογο των εταιρειών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που τα τελευταία 10-15 χρόνια χάθηκαν από τον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα «λουκέτου», χωρίς μάλιστα να υπάρξει μεταβίβαση της δραστηριότητας σε άλλο επενδυτικό σχήμα, ήταν αυτό της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», η οποία πτώχευσε τον Απρίλιο του 2016».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για ευρωψηφοδέλτιο: «Ήθελαν ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ, δεν το επιτρέψατε» (Δείτε live)
«Τσίπρα γερά να φύγει η δεξιά» φώναξαν στον πρώην πρόεδρο όταν έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης
Κασσελάκης για ευρωψηφοδέλτιο: «Ήθελαν ένα μικρό ΣΥΡΙΖΑ, δεν το επιτρέψατε» (Δείτε live)