Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στόχος για περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στις ελληνικές παραλίες το 2019

Στη Ζάκυνθο η Διεθνής Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» ...

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά «άνοιξε» τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο και καλωσόρισε στην Ελλάδα 60 εθνικούς χειριστές από 45 διαφορετικές χώρες. Η Υπουργός αναφέρθηκε κατά την εναρκτήρια εκδήλωση στο σημαντικό και συμβολικό χαρακτήρα που έχει η φιλοξενία αυτής της υψηλού επιπέδου διεθνούς συνάντησης για το περιβάλλον και τον τουρισμό της Ζακύνθου. Ενώ, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΕΠΦ) – εθνικό διαχειριστή για το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα - κ. Νίκο Πέτρου για την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία της Διεθνούς Συνάντησης στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Διαθέτει 519 βραβευμένες ακτές και 15 μαρίνες, και είναι 2η παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια σε Γαλάζιες Σημαίες», τόνισε η κα Κουντουρά. «Επιδιώκουμε να διατηρήσουμε την υψηλή μας κατάταξη» συνέχισε η Υπουργός, «εξασφαλίζοντας ότι πληρούμε τα κριτήρια από έτος σε έτος, να επαναφέρουμε τις Γαλάζιες Σημαίες όπου χρειάζεται, και δεσμευόμαστε για το 2019 να εργαστούμε σκληρά για να απονεμηθεί σε περισσότερες ελληνικές παραλίες αυτή η διάσημη διεθνώς περιβαλλοντική διάκριση. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι είναι πολύ συμβολικό να στείλετε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα, εδώ από το νησί της Ζακύνθου».

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις εξαιρετικές επιδόσεις-ρεκόρ σε αφίξεις τουριστών και έσοδα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, ως αποτέλεσμα της πετυχημένης εθνική τουριστικής πολιτικής. Και σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για άλλες χώρες, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς του παγκόσμιου τουρισμού (UNWTO, WTTC, ΟΟΣΑ).

Όπως τόνισε η κα Κουντουρά, το Υπουργείο Τουρισμού έχει «αγκαλιάσει» και υποστηρίζει τις κοινές προσπάθειες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού και της μελλοντικής ανάπτυξης των προορισμών. «Η υψηλή τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών μας έχει δημιουργήσει μία ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, την προστασία και διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος, η οποία έχει καταλυτικό ρόλο στην ευημερία τόσο των επισκεπτών όσο και των τοπικών κοινωνιών», επεσήμανε η Υπουργός.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», η κα Κουντουρά από κοινού με τον τ.Υπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή, πραγματοποίησαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, και εκπροσώπους των τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου, για τα τοπικά ζητήματα του νησιού.

«Η κυβέρνηση δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα τοπικά προβλήματα και με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού δρομολογούνται οι λύσεις στον τομέα της αρμοδιότητάς της», δήλωσε ο κ.Κοντονής. Επιπλέον, κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να καταθέσει προτάσεις και μελέτες στο Υπουργείο, τόσο για το θέμα της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού του νησιού, όσο και για τη διαχείριση του χώρου του «Ναυαγίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
«Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;»
ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι