Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις της Τransavia από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ

Τρεις απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ θα πραγματοποιεί η εταιρία TRANSAVIA, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ οι πτήσεις αναμένεται να αυξηθούν σε πέντε από τον Σεπτέμβριο, που θα υπάρχουν περισσότερα αεροσκάφη διαθέσιμα.

Την Μ. Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” η τελετή υποδοχής του πρώτου αεροσκάφους που ήρθε από τον Άμστερνταμ, συνοδεία μουσικής από τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου και με παραδοσιακά γλυκά εδέσματα.

Οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη τύπου Boeing 737. Ο ναύλος, που (στην απλή μετάβαση) ξεκινάει από 70 ευρώ, συν τα τέλη κράτησης (5 ευρώ) εκτιμάται ότι θα είναι δελεαστικός όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για την ελληνική κοινότητα του Αμστερνταμ και τους Ελληνες σπουδαστές στην Ολλανδία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εμπορικός αντιπρόσωπος της Transavia για την Ελλάδα, Παναγής Βασσιλάτος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και διεθνών σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, Βύρων Θεολόγης και ο αερολιμενάρχης Αχίλλειος Τοπούζας.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία επιχειρούσε μέσω Θεσσαλονίκης και στο παρελθόν, αλλά τελικά “γύρισε” στις πτήσεις charter καταργώντας τις τακτικές, που είχαν φτάσει τις 10 εβδομαδιαίως.

Η Θεσσαλονίκη είναι ο 16ος ελληνικός προορισμός για την TRANSAVIA, μεταξύ των 160, περίπου, που καλύπτει ο αερομεταφορέας, κυρίως στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ