Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρχές Ιουνίου η β' φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων-Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα Υπουργεία, πλην του Υπουργείου Παιδείας, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας ...

Από το γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου ανακοινώνεται ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα Υπουργεία, πλην του Υπουργείου Παιδείας, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου η προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:

16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες

470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ