Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιστολή Στρατούλη στην γερμανική εφημερίδα FAZ

Στο τέλος του μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους, τονίζει, με αφορμή δημοσίευμά της  ...

O αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης απέστειλε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung την ακόλουθη επιστολή:

Προς:

Τη Διεύθυνση της εφημερίδας

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2015

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμά σας, στο οποίο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει συντάξεις στο τέλος Ιουνίου, θα ήθελα να σας διευκρινίσω ότι:

Η εικόνα που έχουμε για τα ασφαλιστικά ταμεία, όσον αφορά τα έσοδα Ιουνίου, είναι πάρα πολύ ικανοποιητική και είναι σαφές ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους. Οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν ανησυχούν, καθώς η κυβέρνηση θα είναι συνεπής τώρα-αλλά και στο μέλλον-στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους.

Οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και από την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, ενώ ήδη έχουμε σημαντικά έσοδα από τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, έχουν ρυθμιστεί από 230.000 οφειλέτες τουλάχιστον 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν εισπραχθεί ως πρώτη δόση περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ.

Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ναρκοθετεί τις προσπάθειες για εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, δυσφημεί και αποσταθεροποιεί τη χώρα και συμβάλλει ουσιαστικά στην τρομοκράτηση του λαού μας, που δίνει καθημερινά μάχη με τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ανθρωποκτόνα, καταστροφικά μνημόνια των τελευταίων πέντε ετών. Ως εκ τούτου σας ζητώ να προχωρήσετε στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση

Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Δημήτριος Στρατούλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ