21

AUG
2018

Ένθερμος υποστηρικτής των συνεργασιών Nότου-Nότου δηλώνει ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Νότιας Αφρικής σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα

«Συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα»

29 Jul 201517.00

"Υπάρχει μια συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα l Humanit ο Τζέρεμι Κρόνιν, υπουργός Δημοσίων Έργων της Νότιας Αφρικής και ένθερμος υποστηρικτής των συνεργασιών Nότου-Nότου, μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Ο ίδιος εκτιμά ότι "κάθε προσπάθεια να χαραχτεί μια εθνική πορεία σχετικά κυρίαρχη που να βασίζεται σε μια δημοκρατική εντολή, πρέπει να τιμωρείται ως προεκλογική προειδοποίηση προς την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και παντού όπου δρουν αντικαπιταλιστικά κόμματα.

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχει προσφέρει επίσημα τη στήριξή της στην Ελλάδα; ρωτά η εφημερίδα και ο 65χρονος Κρόνιν απαντά: "Πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, γινόταν λόγος η νεοσύστατη τράπεζα των BRICS να μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης. Απ 'όσο γνωρίζω, το θέμα αυτό ουδέποτε τέθηκε επίσημα από τις BRICS, ούτε μεμονωμένα, από έναν από τους εταίρους. Υπάρχει βέβαια μια συμπάθεια για την Ελλάδα εκ μέρους των μελών της BRICS, αυτό είναι ένα βασικό κίνητρο για την εμπλοκή τους και για να μπορεί έγκαιρα αυτή η τράπεζα ανάπτυξης να επιτρέπει στα μέλη και σε τρίτες χώρες να διαφεύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των θεσμικών οργάνων του Bretton Woods και των ιμπεριαλιστικών χρηματοπιστωτικών ολιγοπωλίων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε την ικανότητα ενός μόνου οργάνου, που ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα.

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί ακόμη να βρει υποστήριξη εκτός Ευρώπης για να χαλαρώσει τις ευρωπαϊκές υπαγορεύσεις και την διαρθρωτική προσαρμογή που επέβαλε το ΔΝΤ, ο Κρόνιν, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ηγεσίας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (SACP) δήλωσε τα εξής:

"Από πολλές απόψεις, η σημερινή πραγματικότητα της ΕΕ αντανακλά την παγκόσμια πραγματικότητα, με οικονομίες του κέντρου (κυρίως τη Γερμανία), ημιπεριφερειακές οικονομίες (Ελλάδα, Ιρλανδία) και περιφέρειες (ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης). Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για μια παγκόσμια αντικαπιταλιστική αλληλεγγύη και μια προάσπιση της εθνικής και δημοκρατικής κυριαρχίας. Η συνέργεια των γερμανών σοσιαλδημοκρατών (και άλλων κεντροαριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων) στην υποστήριξη του προγράμματος των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διδακτική, όπως είναι, εξάλλου, η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για ένα μεγάλο μέρος της σημερινής κρίσης".

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Bloomberg: Η Ελλάδα φθάνει σε ένα σημαντικό ορόσημο

Οικονομία20 Aug 201820.50

Τι γράφει σε κύριο άρθρο του το πρακτορείο


Οργή ΣΕΒΕ – Θέλουμε διεθνή λιμένα ή μικρό λιμανάκι στη Θεσσαλονίκη;

Οικονομία20 Aug 201818.40

Αντιδρούν οι Εξαγωγείς Βορείου Ελλάδος για τη νυχτερινή βάρδια


Startups και Καινοτομία: «Πώς γίνεται» στην INTERAMERICAN

Οικονομία20 Aug 201818.10

Πρωτοβουλίες στον τομέα της καινοτομίας και ανάδειξης νέων ιδεών

Οι Γερμανοί εργάστηκαν λιγότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2017

Οικονομία20 Aug 201817.00

Αλλά και σε σχέση με πολλούς Νοτιοευρωπαίους

Θεσσαλονίκη: ΟΛΘ… τέλος κάθε βράδυ στις 10 – Ποιοι αντιδρούν

Οικονομία20 Aug 201816.30

Αντιδράσεις στην απόφαση για κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας του Τελωνείου


Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Οικονομία20 Aug 201816.10

Αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων


Αυξήθηκαν τον Ιούλιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Οικονομία20 Aug 201814.20

Τι δείχνουν τα στοιχεία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός

ΕΛΣΤΑΤ: «Άλμα» 17,4% στο τζίρο της βιομηχανίας τον Ιούνιο

Οικονομία20 Aug 201813.40

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι - Τι δείχνουν τα στοιχεία

ΕΣΕΕ: Για τους μικρομεσαίους είναι ημέρα απολογισμού και όχι πανηγυρισμού

Οικονομία20 Aug 201812.30

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και την έξοδο από το μνημόνιο


Mediterranean CosmosΜασούτηςBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘΠΟΥ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Πως θα μπείτε σε ρυθμούς φθινοπώρου μετά τον Αύγουστο

δείτε το τεύχος

7197


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία