15

OCT
2018

Ένθερμος υποστηρικτής των συνεργασιών Nότου-Nότου δηλώνει ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Νότιας Αφρικής σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα

«Συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα»

29 Jul 201517.00

"Υπάρχει μια συμπάθεια των χωρών BRICS για την Ελλάδα", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα l Humanit ο Τζέρεμι Κρόνιν, υπουργός Δημοσίων Έργων της Νότιας Αφρικής και ένθερμος υποστηρικτής των συνεργασιών Nότου-Nότου, μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Ο ίδιος εκτιμά ότι "κάθε προσπάθεια να χαραχτεί μια εθνική πορεία σχετικά κυρίαρχη που να βασίζεται σε μια δημοκρατική εντολή, πρέπει να τιμωρείται ως προεκλογική προειδοποίηση προς την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και παντού όπου δρουν αντικαπιταλιστικά κόμματα.

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχει προσφέρει επίσημα τη στήριξή της στην Ελλάδα; ρωτά η εφημερίδα και ο 65χρονος Κρόνιν απαντά: "Πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, γινόταν λόγος η νεοσύστατη τράπεζα των BRICS να μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης. Απ 'όσο γνωρίζω, το θέμα αυτό ουδέποτε τέθηκε επίσημα από τις BRICS, ούτε μεμονωμένα, από έναν από τους εταίρους. Υπάρχει βέβαια μια συμπάθεια για την Ελλάδα εκ μέρους των μελών της BRICS, αυτό είναι ένα βασικό κίνητρο για την εμπλοκή τους και για να μπορεί έγκαιρα αυτή η τράπεζα ανάπτυξης να επιτρέπει στα μέλη και σε τρίτες χώρες να διαφεύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των θεσμικών οργάνων του Bretton Woods και των ιμπεριαλιστικών χρηματοπιστωτικών ολιγοπωλίων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε την ικανότητα ενός μόνου οργάνου, που ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα.

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα μπορεί ακόμη να βρει υποστήριξη εκτός Ευρώπης για να χαλαρώσει τις ευρωπαϊκές υπαγορεύσεις και την διαρθρωτική προσαρμογή που επέβαλε το ΔΝΤ, ο Κρόνιν, ο οποίος είναι επίσης μέλος της ηγεσίας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) και αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (SACP) δήλωσε τα εξής:

"Από πολλές απόψεις, η σημερινή πραγματικότητα της ΕΕ αντανακλά την παγκόσμια πραγματικότητα, με οικονομίες του κέντρου (κυρίως τη Γερμανία), ημιπεριφερειακές οικονομίες (Ελλάδα, Ιρλανδία) και περιφέρειες (ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Ευρώπης). Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για μια παγκόσμια αντικαπιταλιστική αλληλεγγύη και μια προάσπιση της εθνικής και δημοκρατικής κυριαρχίας. Η συνέργεια των γερμανών σοσιαλδημοκρατών (και άλλων κεντροαριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων) στην υποστήριξη του προγράμματος των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διδακτική, όπως είναι, εξάλλου, η ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για ένα μεγάλο μέρος της σημερινής κρίσης".

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Έρχονται προσλήψεις 5.500 πτυχιούχων ανέργων για ένα χρόνο στο Δημόσιο

Οικονομία15 Oct 201814.40

Δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ - Ποιους αφορά το πρόγραμμα και ποια είναι τα κριτήρια κατάταξης

Κατασχέθηκαν πάνω από 8 τόνοι ντομάτες από επιχείρηση στον Πειραιά

Οικονομία15 Oct 201812.10

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές τροφίμων

Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει δίκιο να ζητά να μην κοπούν οι συντάξεις

Οικονομία15 Oct 201812.00

Τι ανέφερε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο

Από σήμερα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Πού θα κυμανθεί η τιμή του

Οικονομία15 Oct 201809.50

Θα είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών 

Κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση για εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201801.14

Η ελληνική εταιρεία που βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές start-up


Τζόκερ: Κληρώνει 6,5 εκατ. ευρώ στις 18/10 – «Πεντάρι» στη Θεσσαλονίκη

Οικονομία15 Oct 201800.49

Τζακ – ποτ στην κλήρωση της Κυριακής (14/10)


«Πριμοδότηση» επιχειρήσεων για 10.000 νέες θέσεις εργασίας – Έως 1.600€ μισθός

Οικονομία13 Oct 201815.23

Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για 12 μήνες σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου

Αυξημένες οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Οικονομία12 Oct 201818.30

Αξιοσημείωτη μείωση κατά 128.661 σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των οφειλετών


Το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Οικονομία12 Oct 201817.40

Γνωρίστε τις εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

ΜασούτηςMediterranean Cosmos
Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Τρέχον Τεύχος

Αγνοούν οι Έλληνες το νέο σύστημα οικογενειακού γιατρού

δείτε το τεύχος

7243


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία