Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΣΕΕ: Η έγκριση του δανείου θα δώσει ανάσα στην αγορά

Παράλληλα, ο Β. Κορκίδης ζήτησε επανεκκίνηση της ανάπτυξης για να υπάρξει απαγκίστρωση από το μνημόνιο

Την τελική έγκριση της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Β. Κορκίδης, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη επανεκκίνησης της ανάπτυξης ώστε να υπάρξει στο μέλλον απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Όπως σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης, η έγκριση του δανείου αναμένεται να δώσει μία πρώτη ανάσα στη χειμαζόμενη ελληνική αγορά.

«Είναι σαφές ότι αυτή η πρώτη εκταμίευση στηρίζει την ελληνική οικονομία. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει πότε θα στηριχτεί η ‘πραγματική οικονομία’ και η ελληνική αγορά; », σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός σχεδίου ανάταξης της αγοράς, με σκοπό την επιβίωση των Μμε επιχειρήσεων, ενίσχυσης της απασχόλησης και αποκατάστασης ενός καλού επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει ο κ. Κορκίδης, οι αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης πρέπει να μεταφραστούν και σε αναβαθμίσεις της ελληνικής αγοράς σε διεθνές επίπεδο. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μία καχεκτική σταθερότητα οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση. Είναι επιβεβλημένη η επανεκκίνηση της ανάπτυξης και η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να δούμε στο μέλλον και την «απαγκίστρωση» από το νέο Μνημόνιο, όπως την επιθυμεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ