Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ρολά» κατεβάζουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Πέμπτη

Σε απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο ΕΚΘ καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ...

Σε νέα 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αιχμή τη ψήφιση του προϋπολογισμού και το θέμα του ασφαλιστικού. Κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και από το ΠΑΜΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης, να διαδηλώσουν και να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στην ίδια, αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική που συνεχίζεται με την ψήφιση του προϋπολογισμού, που φέρνει νέα φοροεπιδρομή, δραματικές περικοπές, ισοπέδωση του ασφαλιστικού και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

»Μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και σφοδρής λιτότητας, το τρίτο μνημόνιο ήρθε να εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων. Η εμμονή στη "φιλοσοφία" της λιτότητας και της εξαθλίωσης συνεχίζεται, την ώρα που επιχειρείται και προωθείται το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Σ' όλα αυτά εμείς απαντάμε με αγώνες και τους φωνάζουμε: "Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πάει άλλο! Δεν αντέχουμε άλλο!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται: «Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και αυτοδιοίκηση».

«Καμιά συναίνεση στη σφαγή. Ξεσηκωμός τώρα για: Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, να μην περάσουν οι νέες θηλιές στη ζωή της εργατικής οικογένειας, να πούμε όχι στον νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.», αναφέρει μεταξύ άλλων στο δικό του κάλεσμα το Π.Α.ΜΕ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 3 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι

Στο μεταξύ, μια μέρα πριν τη γενική απεργία, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης τους καλεί να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015.

 Με την κινητοποίηση αυτή ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:

Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

 Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο
Εκδήλωση σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας - Η Ειρηνοδρομία θα έχει ως σημείο κατάληξης την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο