Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Στο «σφυρί» το Ποσείδι Χαλκιδικής

Νέο χρονοδιάγραμμα για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ

Νέο χρονοδιάγραμμα στο διαγωνισμό για το Ποσείδι Χαλκιδικής πρόκειται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο ειδικό χωροταξικό σχέδιο.

Η ημερομηνία λήξης των προσφορών ήταν η 29η Φεβρουαρίου και όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ταμείου, η ημερομηνία αυτή παύει να είναι η καταληκτική. Το ΤΑΙΠΕΔ θα επανέλθει με νέο χρονοδιάγραμμα, καθώς και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό το συντομότερο δυνατό.

Το Ποσείδι Χαλκιδικής είναι μία έκταση 160 στρμ. περίπου, με θαλάσσιο μέτωπο μήκους 370 μ., στη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Απέχει 105 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 95 χλμ από το Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία». Το ακίνητο είναι κατάλληλο για ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου και εγκαταστάσεων αναψυχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο αυτό του ΤΑΪΠΕΔ είναι έντονο. Ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας» θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού που πρόκειται να συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στην εταιρεία θα εισφέρει:

Το δικαίωµα επιφανείας επί του τµήµατος του ακινήτου έκτασης 123.172 τ.µ. που περιλαµβάνει την έκταση 45.407 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Α' Απολύτου Προστασίας του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και δασικές εκτάσεις επιφάνειας 77.765 τ.µ. και

Το δικαίωµα της πλήρους κυριότητας, νοµής και κατοχής επί τµήµατος του Ακινήτου έκτασης 127.251 τ.µ. που περιλαµβάνει α) την έκταση του camping εµβαδού 86.611 τ.µ. και β) την έκταση εµβαδού 40.640 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Β' του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ