Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απεργιακό Δελτίο - Η απεργία συνεχίζεται και τη Μ. Τρίτη

Η απεργία των δημοσιογράφων συνεχίζεται και αύριο Μεγάλη Τρίτη (26/4)

Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης μέχρι τις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης, επαναβεβαίωσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ενώ το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει αύριο, μαζί με τους προέδρους των Ενώσεων, προκειμένου «να συνεκτιμήσει την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας».

Σημειώνεται ότι για αύριο Μ. Τρίτη, η ΠΟΕΣΥ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης σε «αγωνιστική και μαχητική συγκέντρωση», στη μία το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΣΥ, αναφέρει ότι η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης, συνεχίστηκε και σήμερα «με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της».

«Οι απεργοί εργαζόμενοι του κλάδου μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάθε απεργοσπαστική πρόθεση, περιφρουρώντας την επιτυχία της απεργίας. Η συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες των σωματείων μας είναι ύψιστη και βασική υποχρέωση όλων των μελών τους, εμπνευσμένη από την επαγγελματική συνείδησή τους και τις καταστατικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για απεργοσπαστικές περιπτώσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και τονίζεται:

«Ο αγωνιστικός παλμός του κλάδου που είχε εξαγγελθεί από την ΠΟΕΣΥ να εκδηλωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, κρίνεται απολύτως σκόπιμο τώρα να διατρανωθεί σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με τυχόν απεργοσπαστικές διαθέσεις.

Αγωνιζόμαστε για:

* Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

* Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης».

Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Να στηρίξουν μαζικά κάθε απεργιακή ή άλλη κινητοποίηση, καλεί όλους τους δημοσιογράφους, με σημερινή ανακοίνωσή του, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας αναφέρει:

«Σε γενικό ξεσηκωμό βρίσκεται ο δημοσιογραφικός κόσμος, όπως και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, για την ανοιχτή επίθεση εναντίον μας με το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα ασφαλιστικά μας ταμεία διαλύονται με την αρπαγή των αποθεματικών, όσων απέμειναν από τα «κουρέματα». Καμιά εγγύηση για τις συντάξεις και την ιατρoφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ οδηγείται σε αδιέξοδο.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες οι δημοσιογραφικές ενώσεις και γενικά οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ξεκίνησαν μαζικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν όσα σε βάρος τους δρομολογούνται

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας καλεί όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την όποια ιδιότητά τους, να στηρίξουν μαζικά κάθε απεργιακή ή άλλη κινητοποίηση, μετέχοντας δυναμικά στον κοινό αγώνα, όπως επιβάλλουν όχι μόνο οι καταστατικές διατάξεις, αλλά κυρίως το ηθικό μας χρέος απέναντι στο μέλλον του κλάδου».

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Εξάλλου, να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 7.00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Με αίτημα "Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-λαιμητόμος για την Ασφάλιση", το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς τύπου, τηλεόρασης και ραδιοφώνου, τους εργαζόμενους στη γαλέρα του διαδικτύου και των παραγωγών, τους φωτορεπόρτερ), όλους τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας –μισθωτούς, μπλοκάκια ή ανασφάλιστους-, συνταξιούχους και άνεργους του κλάδου σε αγωνιστική, ταξική ενότητα και πάλη με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης