Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Money Show στη Θεσσαλονίκη: 100 εκδηλώσεις σε τρεις μέρες!

Το πολυσυνέδριο «Money Show» ξεκινά την Παρασκευή (20/5)

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το φετινό πολυσυνέδριο “Money Show” (20-22/5), στο οποίο δίνουν “παρών” το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου και της επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, στη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις στο Hyatt Regency Casino της Θεσσαλονίκης.

Η θεματολογία του πολυσυνεδρίου καλύπτει από τη βιομηχανία, την ενέργεια, τον αστικό τουρισμό και την τέχνη, μέχρι τις εξαγωγές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον αγροδιατροφικό τομέα, όπως και άλλα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, που είναι το λιμάνι και το μετρό της πόλης. «Θεωρώ ότι έχουμε τις συμμετοχές και τους ανθρώπους να αναλύσουμε τα πάντα για τη Θεσσαλονίκη και την οικονομική της προοπτική και σίγουρα όλα τα σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της πόλης, που τροφοδοτεί και την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, Χρήστος Σαραντόπουλος. Γνωστοποίησε ότι φέτος για πρώτη φορά το λογότυπο του πολυσυνεδρίου στη Θεσσαλονίκη είναι αντί για το κεφάλι της Αθηνάς, αυτό του Μέγα Αλέξανδρου.

Μεταξύ άλλων τόνισε, “προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή, να ενώσουμε τους φορείς της πόλης και τις επιχειρήσεις” και πρόσθεσε ότι φέτος οι εργασίες του πολυσυνεδρίου συμπίπτουν με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ένα ορόσημο που όλοι πιστεύουν ότι θα συμβάλλει στην αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία.

Ως μεγαλύτερη προσφορά των Money Show τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Σαραντόπουλος ανέφερε τα εξής δύο πεδία: τη συστηματική προσέγγιση και ανάδειξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα στο πεδίο της ανάπτυξης και την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικότητας, μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Εκδηλώσεις στη διάρκεια των εργασιών του Money Show διοργανώνουν -μεταξύ άλλων- επτά από τα διμερή επιμελητήρια, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, οι Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και αυτός των Εξαγωγέων Β.Ελλάδος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Αττικό Μετρό, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος της πόλης, η ΔΕΘ – Helexpo. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αντιπροσωπεία του συλλογικού οργάνου των Ιταλών Βιομηχάνων.

Τα πολιτικά πρόσωπα που επιβεβαιωμένα μεν, αλλά εκτός απροόπτου δε, θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του φετινού Money Show είναι ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016. Για το δείπνο της Παρασκευής γίνονται επαφές με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε γεύμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο Μακεδονία Παλλάς. Το απόγευμα της Παρασκευής στο Money Show θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη βιομηχανία με τη συμμετοχή ελληνικών και ιταλικών επιχειρήσεων, στην οποία θα συμμετάσχει η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Το πρωί της 21ης Μαΐου 2016, στην εκδήλωση για τον κλάδο της αγροδιατροφής που οργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, θα παραστεί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ εννέα ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων θα παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές τους. Το απόγευμα της 21ης Μαΐου, ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ έχουν προγραμματίσει ημερίδα για την ενέργεια, στην οποία μπορεί να συμμετέχει ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο χρονικό διάστημα 12.00-14.00, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδήλωση για τις ηλεκτρονικές απάτες στο εμπόριο, στην οποία θα μιλήσουν στελέχη από την ηγεσία του αρμόδιου τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα γίνει παρουσίαση του μετρό της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ιταλικής κοινοπραξίας που συμμετέχει στην κατασκευή του έργου.

Υπογραμμίζεται ότι στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο Money Show, όπως μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, τονίζοντας “η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια πανστρατιά θεσμών, φορέων και προσώπων προκειμένου να σύρουν από κοινού το άρμα ανάπτυξής της”, σημείωσε ότι “η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την πόλη”. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης έθεσε εκ νέου στον τραπέζι η επόμενη διοργάνωση του πολυσυνεδρίου να λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ