Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμφωνία για ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Σεούλ

Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος – Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα...

Η δεύτερη συνάντηση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Δημοκρατίας της Κορέας, της οποίας συμπροέδρευσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και ο ομόλογός του, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, κ. Taeho Lee, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η συνάντηση αποτέλεσε σημαντικό βήμα ενδυνάμωσης της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Κορέας, καθώς συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα προώθησης εξαγωγών, ναυτιλίας, αγροτικής ανάπτυξης, προώθησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην κορεατική αγορά, έρευνας και τεχνολογίας, τεχνολογιών τομέα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, δικτύων μεταφορών, ενέργειας και περιβάλλοντος, τουρισμού και αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Κορέας.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα ενδυνάμωσης εδώ επενδυτικής παρουσίας της Κορέας και παράλληλα, στα πλαίσια της προσπάθειας ευρύτερης ελληνικής εξαγωγικής παρουσίας στην Δημοκρατία της Κορέας, συμφωνήθηκε η διενέργεια ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σεούλ, κατά το 4ο τρίμηνο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ