Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν διακοπές: Πώς θα ταξιδέψετε σε όλη την Ευρώπη χωρίς να πληρώσετε!

Δωρεάν ταξίδια με το τρένο σε όλη την Ευρώπη για νέους

Δώρο προκειμένου να γνωρίσουν τους Ευρωπαίους γείτονές του κάνει η Κομισιόν στους 18χρονους των 28 κρατών – μελών της ΕΕ προσφέροντας δωρεάν κουπόνια (voucher) για σιδηροδρομικά ταξίδια μέσω συνεργασίες με το πρόγραμμα Interrail και εφόσον απαντήσουν σωστά σε ένα κουίζ ερωτήσεων σχετικών με την ευρωπαϊκή ιστορία, τη γεωγραφία και την πολιτιστική κληρονομιά ή τις ευρωεκλογές.

Οι online αιτήσεις για την ανάδειξη των 15.000 νέων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα την πρώτη χρονιά της εφαρμογής του θα υποβληθούν τον επόμενο μήνα, ενώ στο πρόγραμμα εξετάζεται να συμπεριληφθούν και αεροπορικά ταξίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο αριθμός των κουπονιών που θα δοθούν ανά χώρα θα καθοριστεί ανάλογα με τον πληθυσμό της. 

Ωστόσο, στόχος είναι σταδιακά στο πρόγραμμα να ενταχθούν όσο περισσότεροι νέοι κλείνουν τα 18 τους χρόνια και γι αυτό το σκοπό αυτό υπάρχει ήδη πρόταση για να δεσμευτεί ποσό ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2021-2027.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως πλήρες μέλος του Interrail θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, οι λεπτομέρειες του οποίου θα αποφασιστούν σε ευρεία πανευρωπαϊκή σύσκεψη στα μέσα του επόμενου μήνα.

«Θέλουμε να δώσουμε στους νέους της Ευρώπης μία γεύση του πώς είναι να μην είσαι μόνο Έλληνας, Σλοβάκος ή Γερμανός, αλλά Ευρωπαίος. Και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει από τα ταξίδια με το τρένο; Κάθε χώρα της ΕΕ επενδύει πολλά στην εθνική της ταυτότητα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε μία παρόμοια επένδυση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» επισημαίνεται στην ιστοσελίδα www.youdiscover.eu.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι διαδικτυακές αιτήσεις για το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτές το διάστημα 12 – 26 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις και η αξιολόγηση για την τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από επιτροπή αξιωματούχων της Κομισιόν από τις 27 Ιουνίου με στόχο οι νικητές να ενημερωθούν στις αρχές Ιουλίου.

Οι συμμετέχοντας θα πρέπει να έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια έως τον Ιούλιο, να είναι υπήκοοι μίας από τις 28 χώρες της ΕΕ, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες πέντε ατόμων.

Τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν θα ξεκινήσουν από μία εκ των 28 χωρών στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να διαρκέσουν από μία έως 30 ημέρες και να περιλαμβάνουν από έναν έως τέσσερις προορισμούς στην Ευρώπη.

Προϋποθέσεις

Στις προϋποθέσεις συμμετοχής, εκτός της απάντησης στις ερωτήσεις, για τις οποίες αξιωματούχος της Κομισιόν επισημαίνει ότι «είναι εύκολα ανιχνεύσιμες με μία απλή αναζήτηση στο Google», συμπεριλαμβάνονται η πρόθεση των νέων να επισκεφθούν τουλάχιστον ένα σημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομίας, η επιθυμία να γίνουν «πρεσβευτές» του DiscoverEU και η διάθεση να μοιραστούν την ταξιδιωτική τους εμπειρία μέσω αναρτήσεων τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας παράλληλα προσβάσιμο και το φωτογραφικό υλικό των περιηγήσεών του ώστε να συμπεριληφθεί στην επετειακή έκθεση φωτογραφίας του DiscoverEU που θα φιλοξενηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι