Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπάνσκο: Το λευκό του χιονιού και της διασκέδασης!

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Μπάνσκο σας περιμένει για χειμερινά αθλήματα και… τσάι στα σαλέ

Το πιο πρόσφατο  χιονοδρομικό κέντρο της γειτονικής Βουλγαρίας δεν άργησε να αναρριχηθεί σε νούμερο ένα στις προτιμήσεις των απανταχού φανατικών των χειμερινών αθλημάτων! (όπου αθλήματα συμπεριλαμβάνω και την κατανάλωση τσαγιού στα σαλέ!)

Η πόλη του Μπάνσκο

Η πόλη του Μπάνσκο βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας, απέχοντας μόλις 160 χλμ από την πρωτεύουσα Σόφια, ενώ από τη Θεσσαλονίκη 223 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πιρίν σε υψόμετρο 925μ. Η δημοτικότητα του Μπάνσκο ανέβηκε πολύ (και συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία) καθώς συνδυάζει καταπληκτικές πίστες, μακρά περίοδο με άφθονο χιόνι (που ξεκινάει από τις 15 Δεκεμβρίου και εκτείνεται ως τις 15 Μαΐου) και ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές και παροχές!

Η υψηλού κόστους επένδυση που έγινε από τη διαχειρίστρια εταιρία του χιονοδρομικού, έδωσε στο Μπάνσκο, πέρα από τα γραφικά και ζεστά πανδοχεία και κουτούκια, μία άλλη νότα προσθέτοντας στις δυνατότητες διαμονής και εστίασης  πεντάστερα ξενοδοχεία και εκλεπτυσμένα εστιατόρια. Όποιο και αν είναι το στυλ σας σίγουρα στο Μπάνσκο θα βρείτε αυτό που ψάχνετε για τις χειμερινές σας διακοπές!

Χιονοδρομικό κέντρο

Με δεκαέξι πίστες που το σύνολό τους φτάνει σε μήκος τα 65 χλμ προσελκύει σκιέρ όλων των επιπέδων, από τον πιο εξοικειωμένο μέχρι αρχάριους (σαν του λόγου μου).  Ενώ στη διάθεση των φιλόδοξων σκιέρ ή σνόου μπόρτνερ υπάρχουν και δάσκαλοι που μπορούν να σας μυήσουν στα μυστικά των αθλημάτων με επαγγελματισμό και σίγουρα περισσότερη υπομονή από τους φίλους σας!

Το Μπάνσκο διαθέτει 14 λιφτ  που θα σας μεταφέρουν σε όλες του τις πίστες μέχρι την πιο ψηλή  που ανέρχεται στα 2.560 μ. Το κόστος του λιφτ ανά ημέρα ανέρχεται στα 58, 52, και 40 λέβα για ενήλικες, σπουδαστές και παιδιά αντίστοιχα , ενώ το κόστος πέφτει αν εκδώσετε κάρτα για περισσότερες ημέρες (οι τιμές αναφέρονται στη σεζόν 2014/2015). Η αναλογία λέβα - ευρώ είναι 2:1. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου αναζητήστε τις προσφορές που κάνουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Από το Μπάνσκο στο χιονοδρομικό κέντρο μπορείτε να μετακινηθείτε  με το δικό σας μέσο, αν και στη διάθεσή σας πλέον υπάρχει και το τελεφερίκ, που θα σας μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις ώρες αιχμής ξυπνώντας αρκετά νωρίς το πρωί!

Από τη χώρα μας μπορείτε να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας, διανύοντας μία ευχάριστη διαδρομή, που ακολουθεί κατά μεγάλο μέρος τα νερά του Στρυμόνα. Διαφορετικά επιλέξτε κάποια από τα λεωφορεία που εκτελούν πολύ συχνά δρομολόγια προς Μπάνσκο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Το Μπάνσκο είναι αδερφή πόλη με την Αμφίπολη, το Διδυμότειχο και το Δοξάτο! Ενώ διαθέτει και δικό του φεστιβάλ κινηματογράφου, με θέμα το χιόνι και τα βουνά, μοναδικό στο είδος του στα Βαλκάνια. Εγκαθιδρύθηκε το 1998 και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 25-29 Νοεμβρίου.

Το 2015, έλαβε χώρα στο Μπάνσκο το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι με εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου να δίνουν το παρόν.

Η μόδα του σκι!

Μπότες, γκέτες, γάντια, σκουφιά με αυτάκια και αφράτα μπουφάν με μαλλιαρές κουκούλες παίρνουν θέση στη χειμερινή βαλίτσα. Μη λησμονήσετε να πακετάρετε επίσης αρκετά ζευγάρια χνουδωτές κάλτσες  αλλά και τα γυαλιά του ηλίου για να προστατέψετε τα μάτια σας!

Εξοπλισμό, σε περίπτωση που δε διαθέτετε το δικό σας, μπορείτε να νοικιάσετε εκεί. Σε κάθε περίπτωση στο χωριό είναι πιο οικονομικά από ό,τι στο χιονοδρομικό κέντρο.

Φορέστε φόρμες και φανταχτερά καλσόν που θα σας κρατήσουν ζεστούς και άνετους όσο θα βρίσκεστε στο βουνό και είστε έτοιμοι να δαμάσετε τις πίστες!

Η ώρα του γεύματος

Επειδή η άθληση ανοίγει την όρεξη, τι καλύτερο από το να καλοπιάσετε το στομάχι σας με κάποιο από τα άφθονα πιάτα κατσαρόλας που έχετε στη διάθεσή σας και απαρτίζουν την τοπική κουζίνα; Συνοδεύστε τα με λαχταριστές αλοιφές με βάση τη μελιτζάνα ή το γιαούρτι. Μη λησμονήσετε να δοκιμάσετε τα τοπικά κρασιά και αποστάγματα. Το Μπάνσκο διαθέτει πάνω από 100 τοπικές ταβέρνες! .

Αν θέλετε να έχετε πραγματικά αξέχαστες χειμερινές διακοπές το Μπάνσκο είναι ο προορισμός που θα σας ανταμείψει!

Καλό σας ταξίδι!


Ταξιδέψτε στο Μπάνσκο το Σ/Κ μόλις με 45 ευρώ

Μεγάλη προσφορά του Γιάννης Special Holidays στους αναγνώστες του typosthes.gr

Ταξίδι και διαμονή στο ξενοδοχείο Τεσσάρων Αστέρων, ZARA 4* μόλις 45 ευρώ

Γιάννης Special Holidays

Τηλέφωνα: 2310-519.385, 2310-553.353, 2310-595.005

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ