Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Google γιορτάζει την ημέρα της γης με ένα doodle κουίζ!

Κάνε το κουίζ προσωπικότητας της Google Doodle και μάθε ποιο… ζώο είσαι!

Πρώτη φορά η ημέρα της γης γιορτάστηκε το 1970. Ήταν μία ιδέα που εξελισσόταν για  χρόνια με εμπνευστή της τον Gaylord Nelson, στον οποίο ο Bill Clinton απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να δοθεί σε πολίτη, για το όραμά του και την πραγματοποίηση αυτή της ιδέας.

Η δεκαετία του 1970 ήταν η εποχή του… περιβαλλοντο – σκεπτικισμού, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρούνταν η «μυρωδιά της ευημερίας». Την αλλαγή στην περιβαλλοντική σκηνή έφερε το βιβλίο της Rachel Carson το 1962 με τίτλο «Σιωπηλή Άνοιξη» (Silent Spring) που περιγράφει μία μουγκή άνοιξη «απαλλαγμένη» από κάθε ήχο της φύσης.  Πούλησε πάνω από 500.000 αντίτυπα σε 24 χώρες.

Η ημέρα της γης σήμερα

Η ημέρα της γης γιορτάζεται σε 192 χώρες στον κόσμο στις 22 Απριλίου και αποτελεί την αφορμή για φεστιβάλ και «πράσινες ενέργειες» που το δίκτυο διοργάνωσης της ημέρας της γης (Earth Day Network) μας προτρέπει να μην περιοριστούν μόνο σε αυτή την ημέρα.

Και η Google συμμετέχει στις δράσεις με ένα διασκεδαστικό κουίζ προσωπικότητας, το οποίο μας λέει ποιο… ζώο είμαστε!

Κάντε το κουίζ εδώ

Εσείς ποιο ζώο είστε;

Κατά τη Google είμαι ένα φολιδωτός παγκολίνος!

Πρακτικό, νυχτόβιο κατά κύριο λόγο ζώο, που κοινωνικοποιείται για να αναπαραχθεί, καταβροχθίζει έντομα και γίνεται μπάλα για να προστατευθεί από τα αρπακτικά ζώα.

Προσοχή όμως γιατί τα περισσότερα από τα οχτώ είδη παγκολίνου είναι υπό εξαφάνιση σύμφωνα με τη IUCN!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ