Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

40 χρόνια πονάει από τα εγκαύματα το «κορίτσι της νάπαλμ» (φωτο)

Η Kim Phuc ίσως έχει πλέον ελπίδα για να ανακουφιστεί από τους πόνους με συνδυαστική θεραπεία…

Ήταν μόλις 9 ετών όταν ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε έντρομη να προσπαθεί να ξεφύγει από τις φλεγόμενες ναπάλμ που είχε ρίξει, κατά λάθος, ένα βιετναμέζικο στρατιωτικό αεροσκάφος στο χωριό της, στο Νότιο Βιετνάμ. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά και να θέλει, δεν μπορεί να ξεχάσει.

Η Kim Phuc απαθανατίστηκε εντελώς γυμνή στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το σημείο, στο χωριό Trang Bang κοντά στη Σαϊγκόν. Το δέρμα της καιγόταν κατά το ένα τρίτο. Συγχωριανοί της, που υπέστησαν εγκαύματα από την ίδια αιτία στο 10% του κορμιού τους, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. 

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα η Phuc, μητέρα δύο παιδιών και κάτοικος Καναδά πλέον, ξεκίνησε πρόσφατα μια σειρά από θεραπείες με λέιζερ στο Μαϊάμι ώστε να ομαλοποιήσει και να μαλακώσει το ουλώδες δέρμα με το οποίο ζει 40 χρόνια.

Η θεραπεία αυτή υπόσχεται να την ανακουφίσει από τους φρικτούς πόνους από τους οποίους υποφέρει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί. «Τόσα χρόνια νόμιζα ότι δεν θα έχω ουλές και πόνο, μόνο όταν θα είμαι στον ουρανό», δήλωσε η ίδια μιλώντας στην Guardian.

«Αλλά τώρα, ο ουρανός ήρθε στη γη για μένα. Ίσως να χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Και είμαι ευγνώμων», πρόσθεσε χωρίς να πτοείται από την «άβολη», όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία.

Ο γιατρός της, δήλωσε ότι η Phuc θα χρειαστεί μια σειρά από επτά θεραπείες κατά τη διάρκεια εννέα μηνών. Αυτές οι θεραπείες, θα ανακουφίσουν και τους πόνους από τους οποίους υποφέρει η γυναίκα, ανέφερε στη Guardian.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ