Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Greek Skies: Ένα μοναδικό ελληνικό βίντεο κέρδισε διεθνές βραβείο (Video)

Ο Παναγιώτης Φιλίππου κέρδισε βραβείο στις ΗΠΑ για το μοναδικό βίντεο που δημιούργησε

Ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο, υπό τον τίτλο «Greek Skies» δημιούργησε ο Παναγιώτης Φιλίππου, αφιερωμένο στον πατέρα του που πέθανε χτυπημένος από την επάρατη νόσο και κέρδισε το βραβείο Best of the Fest των Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA), καθώς συμμετείχε στην επίσημη επιλογή των Los Angeles Independent Film Festival Awards για τον μήνα Δεκέμβριο.

365 ημέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψης, 8.400 χιλιόμετρα και 650 ώρες μοντάζ χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο διάρκειας 6 λεπτών, που αφιέρωσε στον πατέρα του Κωνσταντίνο, που πέθανε από καρκίνο.

Ο Παναγιώτης Φιλίππου, πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο κάτω από τον ελληνικό ουρανό και κατάφερε να αποτυπώσει με έναν μοναδικό τρόπο την ουσία της Ελλάδας.

Ο δημιουργός του βίντεο γράφει στην ιστοσελίδα του: «Μπαμπά τα κατάφερα, το βίντεο είναι έτοιμο. Ξέρω ότι δεν είσαι εδώ για να το δούμε μαζί και θέλω να με συγχωρέσεις που δεν έγραψα ‘στη μνήμη του’ γιατί η αλήθεια είναι πως δεν με άφησε ποτέ και δεν θα με αφήσεις ποτέ.

Η ανοσοκαταστολή μου δεν με πτόησε, ούτε το κρύο ή η ζέστη. Αυτό που κράτησε εκεί έξω μπαμπά ήσουν εσύ, γιατί ήσουν εκεί έξω, πάνω στον ελληνικό ουρανό, κάθε φορά που γυρνούσα την κάμερά μου στον ουρανό, κοιτούσα εσένα.

Μπαμπά, το βίντεο είσαι εσύ, εσύ είσαι το Greek Skies».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ