Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Ιερισσό, ανίερα καταλύθηκε η δημοκρατία

Του ΤΑΣΟΥ ΘΩΜΑ

Όργιο κρατικής καταστολής στην Ιερισσό με την κορύφωση της στρατηγικής της ακραίας πόλωσης να γεμίζει με ανασφάλεια τους Έλληνες πολίτες και ολόκληρη τη χώρα. Σκηνές άλλων εποχών εκτυλίχθησαν στο χωριό της Χαλκιδικής που έχει επιλεγεί ως προμαχώνας του νέου «επενδυτικού» δόγματος της ελληνικής κυβέρνησης. Με αστυνομική επιχείρηση, έφοδο στα σπίτια και σπάσιμο πορτών, συνελήφθησαν δύο κάτοικοι του χωριού ως ύποπτοι για την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός». Οι κάτοικοι και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων καταγγέλλουν πως οι συλληφθέντες είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία και έχουν μάλιστα στο παρελθόν προσέλθει για καταθέσει. Έτσι, είναι φανερό πως ο στόχος της επιχείρησης που εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν ήταν απλά η σύλληψη των δύο ατόμων. Ήταν η τρομοκράτηση της περιοχής, ώστε να σταματήσουν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας που αρνούνται να αποδεχτούν την κυβερνητική απόφαση για μία επένδυση καταστροφική για τον τόπο αυτό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει με κρατική βία μία επένδυση κόντρα στις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, απ’ την οποία μάλιστα απορρέουν δομικά περιβαλλοντικά προβλήματα για την περιοχή, όχι για τα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά για δεκαετίες επί δεκαετιών. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η τρικομματική Σαμαρά παρέδωσε μέσα στη νύχτα τα φύλλα πορείας πολιτικής επιστράτευσης απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δηλώσεις του συντονιστή της επιχείρησης στην Ιερισσό, Ν. Δένδια, πως είναι «μεγάλο στοίχημα να καθαρίσουμε τα προβλήματα του '74», τα προβλήματα δηλαδή της αποκατάστασης της δημοκρατίας, μετά τη χούντα! Ολόκληρη η χώρα δονείται από την ολομέτωπη σύγκρουση με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να θέσει «εκτός νομιμότητας» όλους τους αντιδρώντες κατοίκους της Ιερισσού.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ από το ιστορικό μέχρι τις δηλώσεις των συνηγόρων των 2 συλληφθέντων:

Έσπαζαν πόρτες και τους έπαιρναν σηκωτούς μπροστά στους συγγενείς τους!

Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ

Με πρωτοφανή τρόπο εισέβαλαν οι αστυνομικοί χθες στις 03:30 το πρωί στα σπίτια δύο κατηγορουμένων ηλικίας 44 και 33 ετών για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός τα ξημερώματα της 17-02-2013. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ, μαζί με συνοδεία και άλλων αστυνομικών έσπασαν τις πόρτες των σπιτιών των κατηγορουμένων στην Ιερισσό Χαλκιδικής και πήραν «σηκωτούς» τους κατηγορουμένους. Σύμφωνα με όσα κατήγγελλαν οι κάτοικοι, οι αστυνομικοί στην πρώτη περίπτωση προσπάθησαν να εισβάλουν στο σπίτι του ενός συλληφθέντος, σπάζοντας την πόρτα με λοστό, αλλά ο άνδρας τους άκουσε και άνοιξε την πόρτα. Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με κλωτσιά και συνέλαβαν και τον δεύτερο άνδρα μπροστά στην οικογένειά του.

«Σπάζανε με λοστούς την πόρτα, δεν χτύπησαν ούτε κουδούνια ούτε τίποτα»

Μιλώντας για την πρωτοφανή επίθεση των αστυνομικών στο σπίτι του 33χρονου η μητέρα του δήλωσε: «Γιατί έγινε όλο αυτό το σκηνικό ενώ θα μπορούσε η αστυνομία να τους ειδοποιήσει έστω και με ένταλμα να τους στείλουν και να πάνε όπως πήγαιναν μέχρι τώρα; Γιατί η αστυνομία έκανε αυτό το πράγμα; Αυτό δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Σπάζανε με λοστούς την πόρτα, δεν χτύπησαν ούτε κουδούνια ούτε τίποτα. Τρία παιδάκια ανήλικα πάθανε σοκ, το μεγαλύτερο είναι 10 ετών πέσανε κάτω τσίριζαν χτυπιόντουσαν είδαν ανθρώπους να μπαίνουν με κουκούλες μέσα στο σπίτι τους. Γιατί η αστυνομία έκανε όλο αυτό το σκηνικό χωρίς να ειδοποιήσει πιο μπροστά τα παιδιά».

«Ανοίγει η πόρτα και μπήκαν μέσα, τον βουτήξανε όπως ήταν με τις πιτζάμες δεν πρόλαβε ούτε να ντυθεί ούτε παπούτσια να βάλει» είπε χαρακτηριστικά για το περιστατικό η σύζυγος του 33χρονου. Αναλυτικά η σύζυγος του συλληφθέντα δήλωσε: «Τα ξημερώματα πάνω στο ύπνο μας ακούσαμε θορύβους στην πόρτα κάποιοι χτυπούσαν με λοστό και προσπαθούσαν να την ανοίξουν χωρίς να χτυπήσουν κουδούνι πριν και να μας ειδοποιήσουν ότι κάτι θέλουν. Πεταχτήκαμε πάνω με τον σύζυγο πήγαμε στην πόρτα και ρωτήσαμε ποιος είναι; Στην αρχή δεν απαντούσαν, μετά είπαν αστυνομία ανοίξτε, τους λέει ο άντρας μου σιγά ρε παιδιά έχω τρία παιδιά μέσα κοιμούνται θα σας ανοίξω δεν υπάρχει λόγος να μην δε σας ανοίξω. Ανοίγει την πόρτα και μπήκαν μέσα τον βουτήξανε όπως ήταν με τις πιτζάμες δεν πρόλαβε ούτε να ντυθεί ούτε παπούτσια να βάλει. Μπροστά στα παιδιά έγιναν όλα και είναι σε κατάσταση σοκ. Ο μικρός είναι 3,5, η μεσαία είναι 6 και ο μεγάλος είναι 10. Στο σπίτι μπήκαν 5-6 με κουκούλες και ένας με πολιτικά».

Οι πρώτες αντιδράσεις και το άδειο τμήμα

Αμέσως στο χωριό σήμανε συναγερμός με τις καμπάνες να χτυπούν και τους κατοίκους να μαζεύονται στην πλατεία του χωριού και να οργανώνονται. Στη συνέχεια, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ. Ιερισσού αλλά ήταν άδειο! Έπειτα, εισέβαλαν στο τμήμα και προκάλεσαν φθορές, βάζοντας φωτιά σε έγγραφα και έπιπλα. «Εκκενώστε το τμήμα έρχονται να σας επιτεθούν» φέρεται να ήταν η εντολή που έλαβαν οι αστυνομικοί που εκείνη την ώρα ήταν στο τμήμα της Ιερισσού. Αμέσως οι αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. εγκατέλειψαν το κτήριο, παρατώντας όπλα και έγγραφα! Στη συνέχεια, μέχρι το πρώτο φως του ηλίου οι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα αποκλείοντας την πρόσβαση στο χωριό. Μετά από λίγες ώρες 500 περίπου κάτοικοι μαζεύτηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου όπου είχαν οδηγηθεί οι συλληφθέντες για αλληλεγγύη.

Κάλεσμα συμπαράστασης

Χτες στις 12:00 το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται άτομα στην Καμάρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που έδρασε η αστυνομία καθώς και ως ένδειξη συμπαράστασης στους 2 συλληφθέντες. Μετά από μία ώρα τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί κατευθύνθηκαν με την μορφή πορείας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου ήταν να μεταφερθούν οι συλληφθέντες προκειμένου να τους συμπαρασταθούν. Παράλληλα, ο αριθμός των συγκεντρωμένων αυξήθηκε στους 120 περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας, όπως υποστήριξαν οι αρχές, οι συλληφθέντες, που ήταν προγραμματισμένο να περάσουν από εισαγγελέα και ανακριτή στα δικαστήρια, δεν πέρασαν ποτέ καθώς παρέμειναν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στο άκουσμα ότι οι συλληφθέντες δεν θα μεταφερθούν στα δικαστήρια προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία, αλλά θα παραμείνουν στο ΑΜΕΘ, οι συγκεντρωμένοι επιβιβάστηκαν σε αστικά λεωφορεία αλλά και δικά τους οχήματα και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό μέγαρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Η αστυνομία αμέσως απέκλεισε με κλούβες το τμήμα του δρόμου μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα δόθηκαν εντολές να μην αφήνουν να περνάει κανείς από τους φραγμούς. Αργότερα κατέφθασαν οι διαδηλωτές και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Παράλληλα, από την Ιερισσό είχε ξεκίνησε ομάδα ατόμων προς συμπαράσταση των συλληφθέντων. Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι συγκεντρωμένοι, 300 περίπου άτομα, διαδήλωναν μπροστά από τους φραγμούς της αστυνομίας, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης της αστυνομίας και της εταιρίας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να απευθύνεται με πολύ χυδαίες βρισιές εναντίων των αστυνομικών που ήταν στους φραγμούς αλλά και εναντίων των οικογενειών τους. Όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Μετά το πέρας της εισαγγελικής και ανακριτικής διαδικασίας γύρω στις 19:00 και αφού κρίθηκαν κρατούμενοι οι 2 συλληφθέντες οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και άνοιξε ο δρόμος. Τέλος σημειώνεται ότι το παρών έδωσε και αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ.

Νέες κινητοποιήσεις και συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ.Θ.» τις επόμενες ημέρες αναμένονται κινητοποιήσεις, πορείες και καθιστικές διαμαρτυρίες, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Χαλκιδική που είναι επί ποδός πολέμου. Ακόμα σύμφωνα με πηγές τις προσεχείς ημέρες αναμένονται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις 6 υπόπτων.

Ν. Δένδιας «Κρίθηκε λοιπόν ότι το σωστό είναι να αιφνιδιαστούν»

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας τόνισε ότι οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δύο σπίτια επειδή οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν. Επισήμανε, δε, ότι οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, πολλές από τις οποίες εμπίπτουν στον ευρύτερο χαρακτηρισμό της τρομοκρατίας. Αναφερόμενος στην ώρα σύλληψης (περίπου 03:30 τα ξημερώματα), ο Ν. Δένδιας τόνισε: «Εκρίθη, κι αν θέλετε την άποψή μου μάλλον καλώς εκρίθη, ότι αν αυτό το ένταλμα εκτελείτο χθες το απόγευμα, δεδομένης της πιθανολογούμενης και προφανούς εκ του αποτελέσματος αντίδρασης των κατοίκων, θα γινόταν μακελειό. Κρίθηκε λοιπόν ότι το σωστό είναι να αιφνιδιαστούν οι υπόδικοι και ορθώς αιφνιδιάστηκαν». Σε ό,τι αφορά την εισβολή των κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε αστυνομικό τμήμα χωριού και σημείωσε πως φαίνεται ότι οι κάτοικοι δεν θέλουν να υπάρχει αστυνομικό τμήμα στο χωριό τους. Επιβεβαίωσε, ακόμα ότι την ώρα της εισβολής των κατοίκων δεν υπήρχε αστυνομικός μέσα στο τμήμα, καθώς επίσης ότι είχαν απομακρύνει όλα τα όπλα και τα αρχεία.

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης δήλωσε: «Όλες οι ενέργειες έγιναν όπως προβλέπει ο κώδικας ποινικής δικονομίας για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης και με την παρουσία εισαγγελέα». Όσον αφορά στις πόρτες που έσπασε η αστυνομία για να μπει στα δύο σπίτια, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως αυτό έγινε καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι ύποπτοι αρνήθηκαν να ανοίξουν οι ίδιοι.

Έκλεισαν το Α.Τ. Ιερισσού

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωση που εξέδωσε αναστέλλει τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, καθώς όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «λόγω των σοβαρών φθορών που προκάλεσαν χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό του, είναι αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής Υπηρεσίας. Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του, μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα (σ.σ. χθες) (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013. Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ. Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν τις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών. Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται σε όλη τη διαδικασία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, προκάλεσαν φθορές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Για «καταδρομική επίθεση» της αστυνομίας έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Για καταδρομική επίθεση στην Ιερισσό έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 3:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης κατά την αστυνομική επιχείρηση σύλληψης δύο υπόπτων για τις Σκουριές.

«Η ‘καταδρομική επίθεση’ που έλαβε χώρα στην Ιερισσό σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) τα ξημερώματα προκειμένου να συλληφθούν δύο απλοί πολίτες, μόνο στα πλαίσια του κατευνασμού της έντασης δεν έγινε. Τέτοιου είδους ανήκουστες δράσεις και ενέργειες δεν ωφελούν την περιοχή, ούτε συνεισφέρουν στην ειρήνη. Βεβαίως εμπιστοσύνη υπάρχει στην ελληνική δικαιοσύνη και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να επανέλθει η ηρεμία στην πολύπαθη περιοχή. Όσον αφορά τις αστυνομικές δυνάμεις που εκδράμουν κάθε τόσο επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της, ας περιοριστούν σε κινήσεις που θα γίνονται στο φως της ημέρας, για να μην προκαλούν ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες που βιώνει η Β.Α. Χαλκιδική».

Την Κυριακή θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες της Χαλκιδικής

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

Την Κυριακή τελικά θα απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 44 και 33 ετών που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές -κι έπειτα από την προηγούμενη απαγγελία κακουργηματικής δίωξης από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής- καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θεωρήθηκαν ως ύποπτοι φυγής ενόψει της κλήτευσής τους σε απολογία.

Μέχρι τότε οι δύο συλληφθέντες θα κρατούνται, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί πως την απόφαση να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη και όχι στον Πολύγυρο, έλαβε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, με τη δικαιολογία της αποφυγής επεισοδίων στα Δικαστήρια Πολυγύρου, καθώς είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής. Ύστερα απ' αυτή την απόφαση, ο ανακριτής και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού καθώς και άλλα άτομα που αντιτίθενται στην επένδυση στις Σκουριές συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου ήταν η αρχική πληροφορία πως θα οδηγούνταν οι δύο συλληφθέντες. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και το κλίμα έντασης μεταφέρθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή.

Οι δηλώσεις των συνηγόρων

Βασίλης Τζιμούρτος:

«Κορυφώθηκε χθες (σ.σ. Τετάρτη) στις 3:00 τα ξημερώματα το απίστευτο όργιο της αστυνομικής καταστολής το οποίο έχει καταστήσει του κατοίκους της Χαλκιδικής σε πειραματόζωα. Έχει καταλυθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Υπήρξε εισβολή των ΕΚΑΜ, σε σπίτια οικογενειαρχών με μικρά παιδιά. Πιστεύω από το σκηνικό φρίκης που επακολούθησε θα ήταν προτιμότερο αντί να αναλωθούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα, στο να συζητάμε ποιος κατέστρεψε πέντε τζάμια στο αστυνομικό τμήμα, να απολογηθεί επιτέλους κάποιος σε αυτό το κράτος, γι’ αυτά που βίωσαν τα ανήλικα παιδιά, οι μανάδες και οι σύζυγοι των κρατουμένων. Θεωρώ πως ο καθένας είναι προ των ευθυνών του

Γιώργος Κυρίτσης:

H αστυνομία δεν έδωσε καμία εξήγηση, το γιατί οι δύο κατηγορούμενο ήρθαν για να απολογηθούν στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία δηλώνει αμέτοχη και μας είπε ότι ήταν εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης να διεξαχθεί η ανάκριση στο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ο λόγος που έγινε αυτό όπως μας είπαν είναι για μεγαλύτερη ασφάλεια των κατηγορουμένων και για να μη δημιουργηθούν επεισόδια, πράγμα το οποίο εμείς θεωρούμε πως δεν ευσταθεί.

Αλέξης Αδαμίδης:

Αυτά που γίνονται είναι πρωτόγνωρα, ο τρόπος που μπήκαν μέσα στα σπίτια των ανθρώπων είναι πρωτόγνωρος. Μας είχανε πει ότι είχαμε δυο δρόμους, όσον αφορά τον τρόπο που μπορούσαν να πάνε να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι. Ο ένας ήταν με ένταλμα σύλληψης και ο άλλος ήταν να γίνει με κλήτευση. Τους είχαμε δηλώσει πως αν τους καλούσαν θα πήγαιναν χωρίς αντίρρηση, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και εκδόθηκε με τη μία ένταλμα σύλληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου