24

ΙΑΝ
2018

…όποιο κόμμα και να ψηφίσετε, να μπείτε στη στοιχειώδη διαδικασία να πληροφορηθείτε για τους υποψήφιους βουλευτές του…

Μακάρι

23 Ιαν 201516.14

Του Γιώργου Παπαδήμητριου

georgiospapadi@gmail.com

Εκλογές σε λίγες ημέρες λοιπόν και το τσίρκο της προεκλογικής περιόδου θα σταματήσει την περιοδεία του στην Ελλάδα. Αντί να γράψουμε κάποιο μακρόσυρτο σεντόνι που απλώς θα αναμασά τα ίδια και τα ίδια και θα βαφτίζει «ανάλυση» την παπαγαλία του, ας αναφερθούμε σε λιγοστούς ευσεβείς μας πόθους για την επερχόμενη Κυριακή. Όσοι από εσάς ψηφίσετε το κυρίως ειπείν κυβερνόν κόμμα λόγω κάποιου απροσδιόριστου φόβου κατάρρευσης της χώρας, υποκύπτοντας στην προεκλογική τακτική τρομολαγνείας, είστε απλώς άξιοι της μοίρας σας. Δεν σας σώζει τίποτα, θα είστε μια ζωή έρμαια του κάθε προπαγανδιστή, του κάθε κυβερνώντα που θα κάνει το άσπρο μαύρο, του κάθε «μεγάλου» καναλιού που έχει τη δύναμη να σας πείσει μέχρι κι ότι πρέπει να πέσετε από το μπαλκόνι σας.

Μακάρι όλοι όσοι ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, να το πράξετε μετά λόγου γνώσεως, επειδή οι πολιτικές θέσεις, η αισθητική, η ηθική, το πρόγραμμα και τα στελέχη του σας ικανοποιούν. Όχι επειδή ζείτε μέσα από τους δείκτες της τηλεόρασής και μέσα από τα λεγόμενα άλλων που υιοθετείτε ως δικά σας. Εξυπακούεται πως δεν θα υπάρχουν λόγια που να είναι σε θέση να εκφράσουν το μέγεθος της διαφωνίας μου με την επιλογή σας, αλλά τουλάχιστον αυτή η επιλογή ας εκπορεύεται από όντα με βούληση και όχι από άβουλα και τρομαγμένα κουταβάκια. Αντιστοίχως, μακάρι όσοι ψηφίσετε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ευαγγελίζεστε μια αλλαγή, στην οποία όμως επιθυμείτε διακαώς να συμμετάσχετε οι ίδιοι κι όχι να σας έρθει ουρανοκατέβατη και κατά παραγγελία από ελέω θεού σωτήρες. Καιρός να καταλάβετε πως κανένας (εκάστοτε) Τσίπρας δεν θα σας σώσει, επειδή σωτήρες δεν υπάρχουν. Υπάρχουμε εμείς κι αυτό μπορεί και πρέπει να φανεί αρκετό. Τέλος, όσοι είστε μπερδεμένοι και δεν έχετε ιδέα τι πιστεύετε, πώς νιώθετε, πώς διάκειστε απέναντι στα γεγονότα, τις εξελίξεις και την κοινωνία, καιρός να ξεμπερδευτείτε επιτέλους, ανεξάρτητα με την ψήφο σας στις εκλογές. Μεγάλα παιδιά είστε, φτάνει πια με την παραίτηση, την άγνοια και το βόλεμα της μη ενασχόλησης και της tabula rasa άποψης. Αν δεν ασχολείστε οι ίδιοι με το τι σας συμβαίνει, μην περιμένετε να ασχοληθεί κάποιος μαζί σας.

Μακάρι όλοι οι νέοι άνθρωποι της χώρας να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν τι θέλουν να ψηφίσουν και για ποιους λόγους και έπειτα, να μπουν στον κόπο να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα και να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη. Η γεροντοκρατία σε αυτή τη χώρα είναι κάτι παραπάνω από κοινωνικό γνώρισμα. Είναι ένα αργόσυρτο τέρας που σέρνει το κουφάρι του και μολύνει με τα μικρόβιά του κάθε τι που αγγίζει. Ας αποκτήσουν επιτέλους λόγο και φωνή όσοι βλέπουν το μέλλον τους να εκτροχιάζεται κι όσοι νιώθουν το βραχνά των παθογενειών του ελληνικού παρελθόντος να τους κάθεται στο λαιμό και να τους προκαλεί ασφυξία. Ας πάψουμε να είμαστε μια χώρα θνησιγενής που να βρωμοκοπά ναφθαλίνη. Είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχει κανένα προκαθορισμένο μοτίβο συμπεριφοράς και νοοτροπίας που να επαληθεύεται σε απόλυτο βαθμό. Όπως ακριβώς τα γηρατειά εξασφαλίζουν ντε και καλά ωριμότητα μονάχα σε παραμύθια και διηγήσεις, έτσι και τα νιάτα καμιά φορά αποπνέουν συντήρηση και υποταγή που παγώνει το αίμα και τρομάζει. Επομένως, καλό θα ήταν να θυμούνται οι νέοι της χώρας πως δεν ταυτίζονται ούτε με την οικογένειά τους ούτε με τον περίγυρό τους. Ας σκοτώσουν κάθε τι συντηρητικό μέσα τους κι ας αρθρώσουν άποψη, όποια κι αν είναι αυτή. Οι εκλογές και η ψήφος αντιστοιχούν μονάχα σε μία και μόνο ημέρα κάθε 2 ή 3 ή 4 χρόνια, πάνε και έρχονται, η ζωή όμως μένει και συνεχίζεται. Ας φανούν ρεαλιστές κι ας επιζητήσουν το αδύνατο, που έλεγε κι ένα παλιό καλό σύνθημα.

Μακάρι όποιο κόμμα και να ψηφίσετε, να μπείτε στη στοιχειώδη διαδικασία να πληροφορηθείτε για τους υποψήφιους βουλευτές του, να ξεψαχνίσετε το ποιόν τους, να ξεδιαλύνετε την ήρα από το στάρι. Ας μπει επιτέλους ένα φρένο σε αυτό το ρεζιλίκι και σε αυτό τον εκχυδαϊσμό της έννοιας της αντιπροσώπευσης. Μην υποκύψτε στη δύναμη της συνήθειας και στη σαρωτική πλάνη της «επωνυμίας», εκτός κι αν σας αρέσει να καταλαμβάνετε τον έτερο πόλο του δίπολου, όντας οι αφανείς και υποτιμημένοι «ανώνυμοι». Αγνοήστε τους διάττοντες αστέρες της show biz, αλλά και τους κατ’ επάγγελμα πολιτικούς γόνους των «τζακιών». Βρείτε τους επιστήμονες, τους ηθικούς, τους καταρτισμένους, τους τίμιους, τους έξυπνους, τους ορεξάτους, τους οξυδερκείς, τους οραματιστές, τους εκτός παιχνιδιού, τους αξιοπρεπείς και τους λογικούς. Κι αν δεν τους βρείτε ή δεν υπάρχουν, μην «σταυρώσετε» κανέναν. Είναι πολύ προτιμότερο από το να στείλετε στη Βουλή μια ακόμη σοδειά από σούργελα.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Πλειστηριασμοί: 11 απαντήσεις για την προστασία της α’ κατοικίας

Άρθρα- Απόψεις20 Ιαν 201801.02

Άρθρο του Κ. Τζίκα, δικηγόρου και πιστοποιημένου διαμεσολαβητή Υ.Δ.Δ.Α.Δ

H «αφανής» κα. Easyjet και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Άρθρα- Απόψεις02 Δεκ 201720.05

Η δυσάρεστη έκπληξη και η έλλειψη πληροφόρησης 

Μία χώρα πνιγμένη στις ευθύνες

Άρθρα- Απόψεις19 Νοε 201720.11

Άρθρο του Γιώργου Παπαδημητρίου

Πως μπορώ να προστατευθώ εάν μου επιτεθούν ή με ληστέψουν;

Άρθρα- Απόψεις02 Νοε 201713.14

Ποια είναι η νομική έννοια της άμυνας

Η ιστορία της αμερικάνικης αθλητικής ανυπακοής

Άρθρα- Απόψεις08 Οκτ 201718.28

Όταν οι αθλητές χαλάνε τη γιορτή

Θεσσαλονίκη και κυκλοφοριακό: μία σχέση μίσους

Άρθρα- Απόψεις24 Σεπ 201702.58

Πώς θα ήταν αν το κέντρο δεν ήταν ένας λατρευτικός ναό ΙΧ 

Eldorado Gold: Παραπληροφόρηση 24 καρατίων

Άρθρα- Απόψεις17 Σεπ 201718.16

Η αλήθεια πίσω από τα τελευταία γεγονότα στις Σκουριές

Μία ακτινογραφία του πλανήτη «Χαλκιδική»

Άρθρα- Απόψεις19 Αυγ 201701.58

Σαν κι αυτή δεν έχει όσο κι αν μας… εκνευρίζει 

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία