Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Πατουλίδου: «Είναι ξεκάθαρη η απάντηση μου στο γιατί διάλεξα να είμαι στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα»

Η Βούλα Πατουλίδου υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης στην «Αλληλεγγύη»

ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΝΗ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα της Βούλας Πατουλίδου, στο ρόλο της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα και της «Αλληλεγγύης».

Χθες το πρωί, στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» όπου να σημειωθεί πως λειτουργεί και ως εκθετήριο προϊόντων και φωτογραφιών από την Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε την Βούλα Πατουλίδου επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα.

«Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω χρόνια» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως η Βούλα Πατουλίδου έχει προσφέρει πολλά στον τόπο.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην εθελοντική της δράση λέγοντας: «Ένα ακόμη στοιχείο της προσωπικότητας της διαδρομής της Βούλας Πατουλίδου που ξεχωρίζει και την καθιστά σημαντικό στοιχείο για την “Αλληλεγγύη” είναι η εθελοντική της δράση, η κοινωνική της προσφορά, μέσα και από την εργασία της στον Ερυθρό Σταυρό, μέσα από την ανάδειξη και την προώθηση του εθελοντισμού, όπου πραγματικά κάνει σπουδαία δουλειά». Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως η παράταξη του αναζητά ανθρώπους χωρίς κομματικά λάβαρα και να είναι «αλληλέγγυα με τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε: «Από εμάς περιμένουν δράση, έργο και αποτέλεσμα».

Από τη μεριά της η κ. Πατουλίδου είπε πως η απάντηση στο γιατί διάλεξε να είναι στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα είναι ξεκάθαρη. «Γνωριζόμαστε εδώ και 8 με 10 χρόνια. Η πρόταση μου έγινε εδώ και 6 μήνες και τότε είπα ναι, θα δούμε» αλλά τελικά επέλεξε να συμπορευτεί μαζί του, χάρη στην «αντιστασιακή ευγένεια που επέδειξε».

Η κ. Πατουλίδου πρόσθεσε πως στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα δεν θα μπορούσε να είναι αδιάφορη. «Δεν θα μπορούσα να απέχω. Ζούμε δύσκολες στιγμές που δεν τις είχαμε ξαναζήσει».

Επιπροσθέτως είπε: «Το μόνο που δεν μπορούσα ποτέ στη ζωή μου να κάνω είναι να είμαι αδιάφορη. Αυτό κάνω σε όλη μου τη διαδρομή. Όλοι με λένε Ολυμπιονίκη και ο όποιος άλλος τίτλος εξαφανίζεται διότι μένει το Ολυμπιονίκης, το οποίο έχει πολύ βασικά χαρακτηριστικά. Τη δράση για το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό που σηματοδοτεί το καλύτερο αύριο για όλους μας. Είναι συγκεκριμένος ο δρόμος της συνεργασίας, που θέλει να είσαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για να πετύχουμε αυτό ακριβώς που λέμε εμείς στην εδώ στο εκλογικό της ‘’Αλληλεγγύης’’ τη Μακεδονική φιλοξενία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν μπορούσα να απέχω από μία τέτοια προσπάθεια».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στις προτάσεις που τις έγιναν από άλλες παρατάξεις. «Είναι αλήθεια πως το προηγούμενο διάστημα δέχτηκα προτάσεις για να είμαι υποψήφια τόσο στις Ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όσο και στην Περιφέρεια από τον κ. Ιωαννίδη. Αυτό είναι πράγματι κάτι πολύ τιμητικό για μένα και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου». Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είχε πρόταση «από ανθρώπους του κόμματος» και όχι από την κεφαλή αυτού.

Ο κ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, πως «έκανα την πρόταση μου στην κ. Πατουλίδου πριν από 6 μήνες, συνεπώς δεν έχει καμία σχέση η πρόταση μου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η Αλληλεγγύη είναι ένας ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός. Θέλουμε τη στήριξη όλων, χωρίς ανταλλάγματα, προϋποθέσεις, όρους και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος» είπε.

Γιάννης Ιωαννίδης: «Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη δυσφορία μου»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις Τζιτζικώστα- Πατουλίδου και είπε:

« Εύχομαι καλή δύναμη στη Βούλα. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη δυσφορία μου για μία προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να ισχυριστούν ότι επικράτησαν, να παρουσιαστούν ως νικητές επειδή την έχουν στην ομάδα τους. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η Βούλα είχε δεσμευτεί για τη θέση εδώ και δύο μήνες, όπως η ίδια μού είχε εξομολογηθεί, πολύ δηλαδή πριν εμείς μπούμε στον αγώνα αυτόν. Συνεπώς δεν τέθηκε ποτέ θέμα δικής μας πρότασης. Παρόμοιες απόπειρες είναι παλαιοκομματικές και πολιτικάντικες και λυπάμαι γιατί δεν έχουν μείνει στο παρελθόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη