Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Χρυσούλα Παλιαδέλη - οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματά τους»

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης του συνδυασμού «συμμετέχω» κα Χρυσούλα Παλιαδέλη , διένειμε σήμερα 1.000 αντίτυπα του βιβλίου «Δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη» Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας 2014.

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που θέλησαν να μάθουν για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και τα δικαιώματα τους, καθώς το βιβλίο είναι ένας οδηγός δικαιωμάτων που συντάχθηκε από ομάδα νέων επιστημόνων και απευθύνεται στους ευρωπαίους πολίτες, με χρηστικές πληροφορίες που προέρχονται από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κα Παλιαδέλη κατά την διάρκεια της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της έκδοσης αυτού του βιβλίου.

Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» τόνισε πως «οι πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματά τους. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως το Ευρωκοινοβούλιο είναι η φωνή των ευρωπαίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε δεν πρέπει να αποδυναμώνουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον αγώνα του για μια καλύτερη Ευρώπη. Η ενίσχυση του ρόλου του σημαίνει την ενίσχυση του ρόλου των ευρωπαίων πολιτών στο τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Επιτροπή και το Συμβούλιο».

Το βιβλίο κυκλοφορεί με δαπάνη της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε 10.000 αντίτυπα, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν ώστε να επιτευχθεί η ενημέρωση της πολιτών για το ρόλο και την σημασία του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Η πρωτοβουλία της έκδοσης ανήκει στις δραστηριότητες της Έδρας Jean Monnet και της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας
Συμμετείχε στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας - Τι είπε για την αναβάθμιση από
Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας