Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηχητικά τατουάζ, που μπορείς να ακούσεις! (video)

Συνδυάζοντας την τέχνη της δερματοστιξίας με την εξέλιξη της τεχνολογίας, γεννήθηκαν τα Soundwave Tattoos...

Η απόφαση για ένα τατουάζ τις περισσότερες φορές παραπέμπει στη θύμηση μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής ή κάποιου αγαπημένου προσώπου. Συνδυάζοντας την τέχνη της δερματοστιξίας με την εξέλιξη της τεχνολογίας, γεννήθηκαν τα Soundwave Tattoos: μια νέα γενιά τατουάζ που πέρα από την ανάμνηση ενός γεγονότος ή ενός προσώπου μπορούν να κλειδώσουν για πάντα στο δέρμα μια μελωδία ή μια… φωνή!

perierga.gr - Ηχητικά τατουάζ, που μπορείς να ακούσεις!

Η πρωτότυπη ιδέα δημιουργήθηκε από τον tattoo artist Νέιτ Σίγκαρντ, ο οποίος δημιούργησε τo Skin Motion: ένα app που επιτρέπει την ανάγνωση των ηχητικών τατουάζ αναπαράγοντας το ηχητικό μήνυμα που κρύβουν. Η πρωτότυπη τεχνική λειτουργεί ως εξής: τα ηχητικά κύματα ζωγραφίζονται στο δέρμα, αφού έχουν προηγουμένως καταχωρηθεί στην ειδική εφαρμογή. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κάμερας ενός smartphone, η εφαρμογή διαβάζει και αναγνωρίζει το ηχητικό μοτίβο, αναπαράγοντας τον ήχο, τη μελωδία ή τη φωνή που αντιπροσωπεύει.

perierga.gr - Ηχητικά τατουάζ, που μπορείς να ακούσεις!

To app για ηχητικά τατουάζ αναμένεται να διατεθεί στο κοινό μέσα στο καλοκαίρι του 2017. Με αφορμή την ιδέα του, ο Σίγκαρντ έχει δημιουργήσει μια σχολή εκπαίδευσης για τους ενδιαφερόμενους tattoo artists όπου θα διδάσκει την τέχνη των… ζωντανών Soundwave Tattoos.

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ