Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σύστημα λέιζερ οριοθετεί το χώρο του ποδηλάτη στο δρόμο!

Η Michelin δίνει τη δυνατότητα στα ποδήλατα να κινούνται με ασφάλεια

Οι βόλτες με τα ποδήλατα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά είναι και αρκετά επικίνδυνες εάν δεν λάβουν οι αναβάτες τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ο κατασκευαστής των γαλλικών ελαστικών Michelin δημιούργησε μια συσκευή φωτισμού για ποδήλατα, που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των ποδηλατών.

perierga.gr - Σύστημα ασφαλούς φωτισμού τη νύχτα για τα ποδήλατα!

Το Bikesphere φωτίζει συνεχώς την περιοχή γύρω από τον ποδηλάτη και τον προειδοποιεί εάν αλλάξει κάτι στην κυκλοφορία κοντά του, με σκοπό εκείνος να αυξήσει την ορατότητά του. Ο αισθητήρας προσέγγισης εντοπίζει ένα πλησιέστερο όχημα κι αν αυτό έρθει πολύ κοντά στο ποδήλατο, το σύστημα θα ενεργοποιήσει αυτόματα δύο περιστρεφόμενα λέιζερ για να προστατεύσει το δίτροχο δημιουργώντας γύρω του ένα κόκκινο φωτοστέφανο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Bikesphere λειτουργεί ως κανονικός προβολέας. Η Michelin ανέπτυξε αυτή την “έξυπνη” συσκευή ως μέρος της πρωτοβουλίας #TrendyDrivers που επιδιώκει να μειώσει τα ατυχήματα στον δρόμο.

perierga.gr - Σύστημα ασφαλούς φωτισμού τη νύχτα για τα ποδήλατα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά
«Η πιθανή εκλογή του κ. Μπελέρη θα είναι μια πολύ δυνατή φωνή στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας » προσθέτει ο Σταύρος Καλαφάτης
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά