Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Και οι τέσσερις εποχές μέσα σε έναν χώρο!

Μια εφεύρεση αναπαράγει και τις τέσσερις εποχές κάτω από την ίδια στέγη...

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Carlo Ratti παρουσίασε τα σχέδιά του για μια εκπληκτική εφεύρεση που αναπαράγει και τις τέσσερις εποχές κάτω από μια ηλιακή οροφή. Ο “Κήπος των Τεσσάρων Εποχών” είναι ένας κλειστός χώρος μήκους 2.500 τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία ελέγχου του κλίματος για να αναδημιουργήσει την ευδιάκριτη ατμόσφαιρα και των τεσσάρων εποχών, όλο τον χρόνο.

perierga.gr - Και οι τέσσερις εποχές μέσα σε έναν χώρο!

Το πάρκο που θα κατασκευαστεί στο βορειοδυτικό Μιλάνο, θα επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα όλο τον χρόνο. Κάθε περίπτερο του κήπου θα είναι εξοπλισμένο με ψηφιακούς αισθητήρες που θα ελέγχουν προσεκτικά τα επίπεδα του νερού, της θερμοκρασίας, της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών των φυτών και θα τα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας μια διαδραστική εμπειρία.

perierga.gr - Και οι τέσσερις εποχές μέσα σε έναν χώρο!

Ο αρχιτέκτονας θέλησε να δώσει στους κατοίκους των πόλεων την ευκαιρία να δουν τους κύκλους της φύσης από πολύ κοντά, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο στο μέλλον λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. “Στον κήπο, οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τη φύση με πολλούς τρόπους – από το να εργάζονται στη φύση, απολαμβάνοντας τα οφέλη της μέχρι να τρώνε φρέσκα λαχανικά κατά τους κρύους χειμώνες του Μιλάνου.

perierga.gr - Και οι τέσσερις εποχές μέσα σε έναν χώρο!

Η δομή του περιπτέρου χρησιμοποιεί ένα σύστημα ελέγχου του κλίματος στο εσωτερικό, μηδενικού αποτυπώματος για την επίτευξη της ατμόσφαιρας κάθε εποχής. Τα ηλιακά πάνελ στην οροφή θα παρέχουν ενέργεια στα επιμέρους περίπτερα και ένας εναλλάκτης θερμότητας θα δροσίζει το χειμωνιάτικο περίπτερο και θα θερμαίνει ταυτόχρονα τον καλοκαιρινό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ