Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκυλιά κάνουν… αναδάσωση σε καμμένη έκταση!

Με έναν έξυπνο και ευρηματικό τρόπο τρία σκυλιά θα δώσουν ξανά ζωή σε ένα καμένο δάσος

Τον Ιανουάριο του 2017, μια σειρά πυρκαγιών στην περιοχή La Maue της Χιλής έκαψαν πάνω πολλά στρέμματα δάσους, αφήνοντας πίσω τους μια τεράστια καμένη έκταση. Τώρα, τρία σκυλιά θα κάνουν αναδάσωση, απολαμβάνοντας παράλληλα την βόλτα τους. Ο Das, η Olivia και ο Summer, εργάζονται σκληρά από τον Μάρτιο για να δώσουν ξανά ζωή στο δάσος. Στην ουσία βέβαια δεν ξέρουν πόσο σημαντική είναι η δουλειά τους, αφού ουσιαστικά τρέχουν και παίζουν.

perierga.gr - Σκυλιά κάνουν αναδάσωση σε δάσος!

Η ιδιοκτήτρια των σκύλων, η 32χρονη Francisca Torres, τα πηγαίνει βόλτα σε διάφορα σημεία στο δάσος, τους φοράει ειδικά γιλέκα οι θήκες των οποίων είναι γεμάτες σπόρους φυτών και τα αφήνει να τρέξουν και να παίξουν. Ανά διαστήματα τα γιλέκα ανοίγουν και οι σπόροι πέφτουν, κάνοντας με τον τρόπο αυτό μια πρωτότυπη σπορά παντού. Όταν επιστρέφουν, τα ανταμείβει με σνακ, γεμίζει τις τσάντες τους με νέους σπόρους και τους στέλνει πάλι πίσω για παιχνίδι.

perierga.gr - Σκυλιά κάνουν αναδάσωση σε δάσος!

Τα σκυλιά μπορούν να κάνουν σπορά σε μεγαλύτερη έκταση από ό,τι οι άνθρωποι, αφού κάθε μέρα καλύπτουν έως και 30 χιλιόμετρα, ενώ ένα άτομο με τα πόδια θα μπορούσε να κάνει μόνο 3 χιλιόμετρα. Επίσης,το πιο σημαντικό, αγαπούν αυτό που κάνουν.

perierga.gr - Σκυλιά κάνουν αναδάσωση σε δάσος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ