Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφτιαξαν παγωτό που δεν λιώνει από τη ζέστη

Ιάπωνες βρήκαν τρόπο να διατηρούν το σχήμα του παγωτού σταθερό

Παγωτό που δε λιώνει από τη ζέστη κατάφεραν να φτιάξουν Ιάπωνες από το πανεπιστήμιο Kanazawa, το οποίο διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ιάπωνας σεφ ζήτησε να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται στην περιοχή, η οποία γνώρισε μεγάλες επιπτώσεις μετά από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Οι φράουλες που καλλιεργούνται εκεί δεν έχουν κανονικό σχήμα και γι’ αυτό δεν τις αγόραζαν οι καταναλωτές. Ο σεφ λοιπόν θέλησε να τις χρησιμοποιήσει στη δημιουργία γαστριμαργικών εδεσμάτων και ανακάλυψε τυχαία ότι έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο στέρεη την κρέμα.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν το φαινόμενο αυτό, διαπίστωσαν ότι η πολυφαινόλη, μια ένωση που υπάρχει στις φράουλες, είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Το εκχύλισμα της φράουλα καθυστερεί το διαχωρισμό του νερού με το έλαιο. Οι επιστήμονες δοκίμασαν να εισάγουν το εκχύλισμα σε παγωτό και ανακάλυψαν ότι καθυστερεί η τήξη του και το παγωτό διατηρείται σε στέρεη μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Η αστυνομία επιχείρησε να σταματήσει πορείες και σποραδικά επεισόδια από χθες το πρωί σε διάφορα σημεία στο Μπουένος Αϊρες
Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή για τις 100 ημέρες της προεδρίας Μιλέι
Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών
Σε περίπτωση μη διασύνδεσης του POS με την ταμειακή μηχανή εντός των δεσμευτικών προθεσμιών, οι υπόχρεοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 10.000 ευρώ
Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών