Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ταΐζει 3.000 πουλιά κάθε μέρα για 17 χρόνια

Ο άνθρωπος που έχει ενώσει τη ζωή του με τα πετούμενα του ουρανού!

Ο Harsukh Bhai Dobariya ζει στο Γκουτζαράτ της Ινδίας και είναι πολύ δημοφιλής τόσο ανάμεσα στους ντόπιους όσο και στα… πουλιά. Κάθε μέρα, 2.500-3.000 παπαγάλοι και σπουργίτια επισκέπτονται το αγρόκτημα των 4 στρεμμάτων που διαθέτει για να απολαύσουν το φαγητό που τους βάζει εκείνος καθημερινά αλλά και για να χτίζουν τις φωλιές τους μακριά από τους θηρευτές τους. Το παρατσούκλι “The Birdman” (σ.σ. “άνθρωπος-πουλί) είναι απόλυτα ταιριαστό σε εκείνον, αφού έχει αφιερώσει τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του φροντίζοντας τα πουλιά και μετατρέποντας τη γη του σε ένα ασφαλές οικοσύστημα γι’ αυτά.

perierga.gr - Ταΐζει 3.000 πουλιά κάθε μέρα για 17 χρόνια

Όλα ξεκίνησαν το 2000, όταν ο Harsukh Bhai Dobariya υπέστη κάταγμα στο πόδι του στην περιοχή Junagadh του Γκουτζαράτ και έπρεπε να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο κρεβάτι. Κάποια στιγμή σκέφτηκε να κρεμάσει ένα στικ με σποράκια στο μπαλκόνι του για να προσεγγίσει τα πουλιά, με τον πρώτο παπαγάλο σύντομα να τον επισκέπτεται. Αυτή ήταν η αρχή, αφού τις επόμενες μέρες πολλά παπαγαλάκια ήρθαν εκεί… Μέσα σε έναν μήνα έρχονταν καθημερινά 100-150 παπαγάλοι και σπουργίτια.

perierga.gr - Ταΐζει 3.000 πουλιά κάθε μέρα για 17 χρόνια

Καθώς όλο και περισσότερα πουλιά άρχισαν να τον επισκέπτονται σε καθημερινή βάση και ο περιορισμένος χώρος στο μπαλκόνι του δεν έφτανε, εκείνος έφτιαξε μια μεγαλύτερη κατασκευή για να μπορούν να πτηνά να τρώνε πιο άνετα. Ο Harsukh Bhai Dobariya και η οικογένειά του ζούσαν στο κέντρο της πόλης, αλλά καθώς ο αριθμός των πτηνών που τον επισκέπτονταν καθημερινά αυξήθηκε, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους γείτονες οπότε το 2012 ο ίδιος αγόρασε ένα αγρόκτημα στα περίχωρα του Junagadh, όπου τα πουλιά δεν ενοχλούσαν κανέναν, και μετακόμισε εκεί.

perierga.gr - Ταΐζει 3.000 πουλιά κάθε μέρα για 17 χρόνια

Σήμερα, 2.500-3.000 παπαγάλοι και σπουργίτια επισκέπτονται το αγρόκτημα του Harsukh πολλές φορές τη μέρα. Αυτός και η οικογένειά του έχουν κατασκευάσει πολλά σπιτάκια και ταΐστρες με πάνω από 1.000 σπουργίτια να χτίζουν τις φωλιές τους. Ο Harsukh Bhai Dobariya έχει περάσει από την αγάπη του για τα πουλιά στα εγγόνια του, τα οποία τώρα τον βοηθούν να τα φροντίζει, ενώ ο ίδιος ευελπιστεί πως εκείνα θα συνεχίσουν το έργο του.

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου