Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γάλλος σεφ με 3 αστέρια Μισελέν ζητά να εξαιρεθεί από τον ταξιδιωτικό οδηγό

Στην αίτησή του, ο Μπρα επικαλείται τη «μεγάλη πίεση» που αποτελεί η διάκριση του από τον οδηγό της Μισελέν.

Να εξαιρεθεί από τον ταξιδιωτικό οδηγό της Michelin ζητά ο βραβευμένος με τρία αστέρια σεφ Σεμπαστιέν Μπρα του εστιατορίου Le Suquet στο Λαγκιόλ της Aβερόν, στη νότια Γαλλία. 

Στην αίτησή του, ο Μπρα επικαλείται τη «μεγάλη πίεση» που αποτελεί η διάκριση του από τον οδηγό της Μισελέν.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών που εδρεύει στο Κλερμόν - Φεράν είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ελαστικών στον κόσμο, μαζί με την Bridgestone και την Goodyear.

Εκτός από τα ελαστικά της και τη μασκότ της όμως, η εταιρεία είναι εξίσου γνωστή για τους πράσινους και τους κόκκινους ταξιδιωτικούς οδηγούς, και τα περίφημα αστέρια της (étoiles Michelin), που απονέμει σε εστιατόρια για το φαγητό τους. 

Η Michelin, διά στόματος της Κλερ Ντορλάν-Κλοζέλ της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου, απαντά πως σέβεται το αίτημα του σεφ, το οποίο δεν έχει προηγούμενο, και θα εξετάσει την περίπτωσή του.

Η θέα από το εστιατόρια του Μπρα

«Πρώτη φορά σεφ μας ζητά να μην περιληφθεί στον οδηγό μας (...) το λαμβάνουμε υπ' όψιν και το σεβόμαστε», είπε η Κλοζέλ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η εξαίρεση του μάγειρα δεν θα γίνει «αυτόματα» καθώς θα πρέπει να προηγηθεί συζήτηση από την αρμόδια συντακτική ομάδα του οδηγού. 

Αν και κανείς άλλος μάγειρας δεν έχει ζητήσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν στην άκρη τα τιμητικά αστέρια του οδηγού. Σεφ όπως ο Αλέν Σαντερέν, ο Ολιβιέ Ρελινγκέρ και ο Αντουάν Βέστερμαν, παρέδωσαν τα αστέρια τους - ο Βέστερμαν μάλιστα είχε κλείσει το ρεστοράν του το 2008. 

«Αναμφισβήτητα η αρτιότητα προϋποθέτει δουλειά και σοβαρότητα όχι μόνο στη γαστρονομία αλλά και στον πρωταθλητισμό (...) Εμείς συνηθίζουμε να συμβουλεύουμε τους σεφ να μην δουλεύουν για τον οδηγό αλλά για τους πελάτες τους», σχολιάζει η Κλοζέλ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ